Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Пълнена кисела зелка с три вида меса и нахутПълнена кисела зелка с три вида меса и нахут
20 Февр.
Зелката се поставя в гевгир, първо за да се отцеди и второ, за да е по-удобна в последствие за издълбаване. Внимателно, се подхожда откъм кочана и съществуващия прорез и бавно се отваря пространството към вътрешността....
Пълнена кисела зелкаПълнена кисела зелка
15 Януари
1
Поставете зелката с кочана надолу и я разлистете внимателно до сърцевината. С една лъжица внимателно започнете да пълните от най-долния пласт и внимателно загъвайте обратно, докато цялата зелка се напълни....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се слагат парченца краве масло. Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Пълнена зелка с булгурПълнена зелка с булгур
15 Дек.
Вътрешността на зелката се издълбава, леко посолява и се пълни с булгура, а отворът ѝ се покрива с 1-2 зелеви листа. В дълбока тенджера се вари зелката на слаб огън до пълна готовност....
Варена зелка с каймаВарена зелка с кайма
08 Март
Зелката издълбайте откъм кочана, за да може парата да минава през листата, и я сложете да ври във вода с оцет и сол....
Типични албански печива, с които ще си оближете пръститеТипични албански печива, с които ще си оближете пръстите
03 Юни
Албански бюрек Необходими продукти: 1 пакет бутертесто, 500 г спанак, 1/2 кисело мляко, 3 с.л....
Предястия с чушки, с които ще си оближете пръститеПредястия с чушки, с които ще си оближете пръстите
24 Септ.
селска чушка Кисело мляко-400 г Чесън-4-5 скилидки Червен пипер Черен пипер Сол Магданоз Начин на приготвяне: Чушките измиваме и надупчваме с помощта на вилица или шишче....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръститеГарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръстите
20 Юни
Съществуват хиляди разновидности на пастата - от спагети и лазаня, до нудлите от далечни страни като Тайланд и Китай. Пастата се приготвя от пшенично брашно и вода, като понякога се добавят и яйца. Напоследък...
Рецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръститеРецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръстите
16 Април
1
Дяволски яйца се наричат варени яйца, чиито жълтъци са извадени и смесени с различни продукти, след което сместа отново е върната в половинките белтъци. Има много варианти на тези яйца и днес искам да ви предложа три...
Зелка с кайма и гъбиЗелка с кайма и гъби
08 Юни
Кочанът на зелката се нацепва с нож. Тя се бланшира цяла в подсолена вода, под капак, докато леко омекне. Морковите, лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин....
Пет апетитни варианта на Гуакамоле, с които ще си оближете пръститеПет апетитни варианта на Гуакамоле, с които ще си оближете пръстите
16 Септ.
Гуакамоле с кисело мляко Като се започне от основната рецепта, можете да получите по-богат Гуакамоле сос - например чрез добавяне на кисело мляко....
Пълнена зелка с ориз и доматиПълнена зелка с ориз и домати
09 Февр.
След като и тя се по изпари, пълним зелката със сместа. Завързваме я със здрав конец, за да не се разтвори, и я варим в дълбок съд на тих огън....
Прясна зелка с макарони на фурнаПрясна зелка с макарони на фурна
18 Юли
Нарязваме на тънки ивици зелето, посоляваме го и го оставяме да стои така 30-60 минути, за да попие добре солта. След това го изстискваме много добре и до го запържваме в олиото до омекване....
Прясна пълнена зелка с телешко месоПрясна пълнена зелка с телешко месо
02 Юли
Пълнената зелка слагаме в дълбока тенджера, добавяме маслото и оставяме на тих огън да се задушава. Когато зелката се запържи и започне да омеква, добавяме 1 кафена чаша гореща вода, в която е размита салца....
Пълнена зелка с кайма на фурнаПълнена зелка с кайма на фурна
10 Дек.
Притиснете зелката, така че да ѝ придадете първоначалната форма, посипете я с галетата и я запечете в умерена фурна до зачервяване В загрято масло разбъркайте брашното и добавете постепенно топлия бульон....
Прясна зелка по царскиПрясна зелка по царски
25 Януари
Изрязва се кочанът на зелката внимателно с нож. После тя се бланшира в тенджера с вряща подсолена на вкус вода, за да омекнат листата. Докато зелката се попари, се нарязват на ситно главите лук....