Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Пълнена кисела зелка с три вида меса и нахутЗелката се поставя в гевгир, първо за да се отцеди и второ, за да е по-удобна в последствие за издълбаване. Внимателно, се подхожда откъм кочана и съществуващия прорез и бавно се отваря пространството към вътрешността....
20 Февр.
Пълнена кисела зелкаПоставете зелката с кочана надолу и я разлистете внимателно до сърцевината. С една лъжица внимателно започнете да пълните от най-долния пласт и внимателно загъвайте обратно, докато цялата зелка се напълни....
15 Януари
1
Пържоли Изяж си пръститеОтгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се слагат парченца краве масло.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
10 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Пълнена зелка с булгурВътрешността на зелката се издълбава, леко посолява и се пълни с булгура, а отворът ѝ се покрива с 1-2 зелеви листа.
В дълбока тенджера се вари зелката на слаб огън до пълна готовност....
15 Дек.
Варена зелка с каймаЗелката издълбайте откъм кочана, за да може парата да минава през листата, и я сложете да ври във вода с оцет и сол....
08 Март
Типични албански печива, с които ще си оближете пръститеАлбански бюрек
Необходими продукти: 1 пакет бутертесто, 500 г спанак, 1/2 кисело мляко, 3 с.л....
03 Юни
Предястия с чушки, с които ще си оближете пръститеселска чушка
Кисело мляко-400 г
Чесън-4-5 скилидки
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Магданоз
Начин на приготвяне:
Чушките измиваме и надупчваме с помощта на вилица или шишче....
24 Септ.
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Гарнитури от макаронени изделия, с които ще си оближете пръститеСъществуват хиляди разновидности на пастата - от спагети и лазаня, до нудлите от далечни страни като Тайланд и Китай.
Пастата се приготвя от пшенично брашно и вода, като понякога се добавят и яйца. Напоследък...
20 Юни
Рецепти за дяволски яйца, с които ще си оближете пръститеДяволски яйца се наричат варени яйца, чиито жълтъци са извадени и смесени с различни продукти, след което сместа отново е върната в половинките белтъци. Има много варианти на тези яйца и днес искам да ви предложа три...
16 Април
1
Зелка с кайма и гъбиКочанът на зелката се нацепва с нож. Тя се бланшира цяла в подсолена вода, под капак, докато леко омекне.
Морковите, лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин....
08 Юни
Пет апетитни варианта на Гуакамоле, с които ще си оближете пръститеГуакамоле с кисело мляко
Като се започне от основната рецепта, можете да получите по-богат Гуакамоле сос - например чрез добавяне на кисело мляко....
16 Септ.
Пълнена зелка с ориз и доматиСлед като и тя се по изпари, пълним зелката със сместа. Завързваме я със здрав конец, за да не се разтвори, и я варим в дълбок съд на тих огън....
09 Февр.
Прясна зелка с макарони на фурнаНарязваме на тънки ивици зелето, посоляваме го и го оставяме да стои така 30-60 минути, за да попие добре солта. След това го изстискваме много добре и до го запържваме в олиото до омекване....
18 Юли
Прясна пълнена зелка с телешко месоПълнената зелка слагаме в дълбока тенджера, добавяме маслото и оставяме на тих огън да се задушава.
Когато зелката се запържи и започне да омеква, добавяме 1 кафена чаша гореща вода, в която е размита салца....
02 Юли
Пълнена зелка с кайма на фурнаПритиснете зелката, така че да ѝ придадете първоначалната форма, посипете я с галетата и я запечете в умерена фурна до зачервяване
В загрято масло разбъркайте брашното и добавете постепенно топлия бульон....
10 Дек.
Прясна зелка по царскиИзрязва се кочанът на зелката внимателно с нож. После тя се бланшира в тенджера с вряща подсолена на вкус вода, за да омекнат листата.
Докато зелката се попари, се нарязват на ситно главите лук....
25 Януари