Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп от яконСиропът от якон не е добре познат и популярен у нас, но това е наш пропуск, защото в негово лице имаме изключително полезен пробиотичен подсладител с отлични вкусови качества. Той успешно замества захарта и меда и има благотворно...
20 Дек.
С кои естествени подсладители можем да заменим захарта?В наши дни захарта е навсякъде около нас – в напитките, бързото хранене, пакетирани и консервирани храни. Всички те съдържат прекалено голямо количество захар, което надвишава препоръчителния ни дневен прием (24 г за жени...
16 Дек.
Естествените подсладители и ползите от тяхХората, които се стремят да живеят здравословно, все по-често търсят алтернативи както на бялата рафинирана захар, така и на изкуствените подсладители.
Естествените подсладители съдържат витамини, минерали и други хранителни...
20 Дек.
Подсладители, препоръчителни за диабетициЕдна от най-честите болести в света е захарният диабет. При него е недостатъчно производството на инсулин в панкреаса. Инсулинът е отговорен за транспортирането на глюкозата в клетките. Това води до намаляване на кръвната...
25 Февр.
Кулинарните традиции в ПеруДнес в Перу има безпрецедентен феномен. Храната, която се възприема като нещо обикновено в много страни, там е равносилна на религия.
С годините тя се превръща в движеща сила, която създава производители, готвачи...
18 Юни
Естествени подсладители, които са полезни за здраветоЗахарта във всички форми е прост въглехидрат, който тялото превръща в глюкоза и използва за енергия. Но ефектът върху тялото и цялостното ви здраве зависи от вида захар, която ядете.
Експерти определят рафинираната...
25 Февр.
Какво са фруктоолигозахариди и с какво са полезниФруктолигозахаридите са въглехидрати, които не могат напълно да се разградят в организма. Също така те са разтворими фибри, които имат много важна роля за доброто здравословно състояние на нашата храносмилателна система...
28 Юни