Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп от яконСироп от якон
20 Дек.
Сиропът от якон не е добре познат и популярен у нас, но това е наш пропуск, защото в негово лице имаме изключително полезен пробиотичен подсладител с отлични вкусови качества. Той успешно замества захарта и меда и има благотворно...
С кои естествени подсладители можем да заменим захарта?С кои естествени подсладители можем да заменим захарта?
16 Дек.
В наши дни захарта е навсякъде около нас – в напитките, бързото хранене, пакетирани и консервирани храни. Всички те съдържат прекалено голямо количество захар, което надвишава препоръчителния ни дневен прием (24 г за жени...
Естествените подсладители и ползите от тяхЕстествените подсладители и ползите от тях
20 Дек.
Хората, които се стремят да живеят здравословно, все по-често търсят алтернативи както на бялата рафинирана захар, така и на изкуствените подсладители. Естествените подсладители съдържат витамини, минерали и други хранителни...
Подсладители, препоръчителни за диабетициПодсладители, препоръчителни за диабетици
25 Февр.
Една от най-честите болести в света е захарният диабет. При него е недостатъчно производството на инсулин в панкреаса. Инсулинът е отговорен за транспортирането на глюкозата в клетките. Това води до намаляване на кръвната...
Кулинарните традиции в ПеруКулинарните традиции в Перу
18 Юни
Днес в Перу има безпрецедентен феномен. Храната, която се възприема като нещо обикновено в много страни, там е равносилна на религия. С годините тя се превръща в движеща сила, която създава производители, готвачи...
Естествени подсладители, които са полезни за здраветоЕстествени подсладители, които са полезни за здравето
25 Февр.
Захарта във всички форми е прост въглехидрат, който тялото превръща в глюкоза и използва за енергия. Но ефектът върху тялото и цялостното ви здраве зависи от вида захар, която ядете. Експерти определят рафинираната...
Какво са фруктоолигозахариди и с какво са полезниКакво са фруктоолигозахариди и с какво са полезни
28 Юни
Фруктолигозахаридите са въглехидрати, които не могат напълно да се разградят в организма. Също така те са разтворими фибри, които имат много важна роля за доброто здравословно състояние на нашата храносмилателна система...