Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кимчи - корейската туршия в списъка на ЮНЕСКОКимчи - корейската туршия в списъка на ЮНЕСКО
29 Юни
Кимчи придобива все по-голяма популярност в света – приготвянето на туршията вече е признато от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство....
Белгия иска пържените картофки в списъка на ЮНЕСКОБелгия иска пържените картофки в списъка на ЮНЕСКО
07 Дек.
1
Белгийци се обединяват около желанието ЮНЕСКО да впише пържените картофки в списъка си на световното културно наследство редом до изискани френски ястия....
Неаполитанската пица се кандидатира за списъка на ЮНЕСКОНеаполитанската пица се кандидатира за списъка на ЮНЕСКО
06 Март
От комисията добавят, че всяко одобрено ястие се добавя към списък на културните и гастрономически традиции на планетата. Очаква се от ЮНЕСКО да се произнесат за неаполитанската пица през 2017 година....
Ура! Неаполитанската пица вече е в списъка на ЮНЕСКОУра! Неаполитанската пица вече е в списъка на ЮНЕСКО
07 Дек.
Емблематичната неаполитанска пица вече е част от списъка на ЮНЕСКО, където попада нематериално културно наследство на човечеството....
Любопитни факти за приготвянето на японските ястияЛюбопитни факти за приготвянето на японските ястия
04 Дек.
Начина на приготвянето на японските ястия е в тясна връзка с изповядваната религия, а именно с будизма и шинтоизма....
Уникални кулинарни традиции по света, включени в списъка на ЮНЕСКОУникални кулинарни традиции по света, включени в списъка на ЮНЕСКО
04 Ноем.
В Малави обикновено се яде с две допълнения: ястие, богато на протеини и ястие със зеленчуци....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Всичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява. Подходящ е за риби и рибни продукти....
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към останалите съставки....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Всичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява. Подходящ е за риби и рибни продукти....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда. Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Боксьор във фен-списъка на СторароБоксьор във фен-списъка на Стораро
24 Окт.
Въпреки че певецът Тони Стораро, известен като Човека-глас, не е прочут с любовта си към тренировките, а само към моторите, известен наш спортист е един от най-запалените негови фенове. Шампионът по бокс Детелин Далаклиев...
На какви ястия се слага пармезан?На какви ястия се слага пармезан?
22 Март
Основни ястия с пармезан Пармезанът още се използва и като топинг върху различни видове основни ястия като пиле, риба или свинско, допълвайки вкуса им със своята интензивност и аромат....
На кои ястия се слага къри?На кои ястия се слага къри?
19 Март
То често се използва за овкусяване на ястия в Китай, Тайланд, Мексико и Япония. Най-често с къри се подправя ориз, но то е подходящо също за различни видове зеленчуци, ястия с пилешко месо или риба....
На кои ястия се слага куркума?На кои ястия се слага куркума?
12 Дек.
1
С нейна помощ ястия като пиле на грил, различни видове майонези, сосове, рибни салати, супи, ястия с ориз и др. Придобиват не само отличен златист цвят, но и неустоим аромат....
На какви ястия се слага джинджифил?На какви ястия се слага джинджифил?
15 Окт.
Чудесен е за ароматизиране на ястия с моркови, тиква, ориз и пилешко месо. Към всяка порция суши задължително се поднася и маринован джинджифил. Джинджифилът може да се захароса....
На кои ястия се слага риган?На кои ястия се слага риган?
11 Окт.
Изключително пододящ е за ароматизиране на доматена супа, бобени ястия, ястия с яйца, пилешки ястия, доматена супа и топли сандвичи....
На какви ястия се слага розмарин?На какви ястия се слага розмарин?
11 Окт.
Розмаринът се използва за овкусяването на много ястия. Той може да се добавя в ястия с месо – пилешко, агнешко, телешко, риба, а в редки случаи се използва и за свинско месо....
На какви ястия се слага босилек?На какви ястия се слага босилек?
10 Окт.
Той може да се използва при готвене на зелен и зрял боб, зеленчукови ястия, рибни ястия, зеленчукови бульони, говедо месо, картофени пюрета, салати с домати, свински пържоли....