Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кимчи - корейската туршия в списъка на ЮНЕСКОКимчи придобива все по-голяма популярност в света – приготвянето на туршията вече е признато от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство....
29 Юни
Белгия иска пържените картофки в списъка на ЮНЕСКОБелгийци се обединяват около желанието ЮНЕСКО да впише пържените картофки в списъка си на световното културно наследство редом до изискани френски ястия....
07 Дек.
1
Неаполитанската пица се кандидатира за списъка на ЮНЕСКООт комисията добавят, че всяко одобрено ястие се добавя към списък на културните и гастрономически традиции на планетата. Очаква се от ЮНЕСКО да се произнесат за неаполитанската пица през 2017 година....
06 Март
Ура! Неаполитанската пица вече е в списъка на ЮНЕСКОЕмблематичната неаполитанска пица вече е част от списъка на ЮНЕСКО, където попада нематериално културно наследство на човечеството....
07 Дек.
Любопитни факти за приготвянето на японските ястияНачина на приготвянето на японските ястия е в тясна връзка с изповядваната религия, а именно с будизма и шинтоизма....
04 Дек.
Уникални кулинарни традиции по света, включени в списъка на ЮНЕСКОВ Малави обикновено се яде с две допълнения: ястие, богато на протеини и ястие със зеленчуци....
04 Ноем.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияОтстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към останалите съставки....
19 Окт.
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
21 Ноем.
1
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияСлед като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
23 Март
Млечен сос за солени ястияСлагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияВарят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.
Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
02 Ноем.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Боксьор във фен-списъка на СторароВъпреки че певецът Тони Стораро, известен като Човека-глас, не е прочут с любовта си към тренировките, а само към моторите, известен наш спортист е един от най-запалените негови фенове.
Шампионът по бокс Детелин Далаклиев...
24 Окт.
На какви ястия се слага пармезан?Основни ястия с пармезан
Пармезанът още се използва и като топинг върху различни видове основни ястия като пиле, риба или свинско, допълвайки вкуса им със своята интензивност и аромат....
22 Март
На кои ястия се слага къри?То често се използва за овкусяване на ястия в Китай, Тайланд, Мексико и Япония.
Най-често с къри се подправя ориз, но то е подходящо също за различни видове зеленчуци, ястия с пилешко месо или риба....
19 Март
На кои ястия се слага куркума?С нейна помощ ястия като пиле на грил, различни видове майонези, сосове, рибни салати, супи, ястия с ориз и др. Придобиват не само отличен златист цвят, но и неустоим аромат....
12 Дек.
1
На какви ястия се слага джинджифил?Чудесен е за ароматизиране на ястия с моркови, тиква, ориз и пилешко месо. Към всяка порция суши задължително се поднася и маринован джинджифил.
Джинджифилът може да се захароса....
15 Окт.
На кои ястия се слага риган?Изключително пододящ е за ароматизиране на доматена супа, бобени ястия, ястия с яйца, пилешки ястия, доматена супа и топли сандвичи....
11 Окт.
На какви ястия се слага розмарин?Розмаринът се използва за овкусяването на много ястия. Той може да се добавя в ястия с месо – пилешко, агнешко, телешко, риба, а в редки случаи се използва и за свинско месо....
11 Окт.
На какви ястия се слага босилек?Той може да се използва при готвене на зелен и зрял боб, зеленчукови ястия, рибни ястия, зеленчукови бульони, говедо месо, картофени пюрета, салати с домати, свински пържоли....
10 Окт.