Риганът е ароматна средиземноморска подправка, която се използва за овкусяване на редица ястия. Придава неповторим аромат на пици и спагети. Съчетава се много добре с различни зеленчуци, гъби, сирена и кашкавал.
Изключително пододящ е за ароматизиране на доматена супа, бобени ястия, ястия с яйца, пилешки ястия, доматена супа и топли сандвичи. В сушен вид риганът се добавя към различни маринати, доматени сосове и ястия с риба. Изключително подходящ е за добавяне към задушено или печено месо.
Ароматът на ригана се съчетава отлично с каперси и маслини. Салата от риба, печено свинско и агнешко също могат да бъдат подправени с риган. Подходящ е за месни супи, както и за обикновени печени картофи. Препоръчваме да добавяте подправката в края на готвенето.
Освен всичко това, риганът ароматизира печенето на скара месо с неповторим вкус, затова не се притеснявайте да поръсвате пържоли и шишчета с него. Риганът се съчетава отлично с майорана и босилек, а една от най-добрите билкови комбинации е риган с риган и мащерка. Ако искате зехтинът ви да стане много по-ароматен, сложете в шишето една клонка риган.
Коментари