Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паста ала Норма (Pasta alla Norma)Поднесете Паста ала Норма (Pasta alla Norma) на момента докато не топла.
Добър апетит!...
18 Дек.
Мигас (Migas del pastor)Мигас е традиционно испанско ястие, приготвяно основно в областите Мурсия, Андалусия, Екстремадура и Арагон.
Говори се, че произхожда от времето, когато овчарите са прекарвали дни в планината и от храната, която им оставала...
05 Юни
2
ГоргонзолаПод името Горгонзола уна паста (Gorgonzola una pasta) се крие сирене, произведено във фабрични условия....
30 Май
Турска шоколадова торта Паста ТарифиС глазурата заливаме вече охладената турска шоколадова торта Паста Тарифи /Pasta Tarifi/....
18 Март
Най-популярните видове пастаБуквички /Alphabet Pasta/ - без съмнение макаронените изделия във формата на буквички са любимият вид паста за малчуганите....
11 Ноем.
От какво мляко се прави моцарелата?Моцарелата предствалява италиански млечен продукт, който е от типа pasta filata. Произходът на моцарелата е Южна Италия, а се произвежда от векове в Централна Италия....
12 Окт.
Домашна пастаПоследната фаза е да разтопите топките пак на 1 мм и да изрежете паста в желаните форми - дълги ивици (фетучини), или пък обикновени квадрати (pasta fresca)....
25 Ноем.
1
Домашна пастаПоследната фаза е да разтопите топките пак на 1 мм и да изрежете паста в желаните форми - дълги ивици (фетучини), или пък обикновени квадрати (pasta fresca)....
25 Ноем.
1
Никога не поръчвайте тези храни в ИталияДнес в Италия те се наричат pasta al burro и са лишени от американските подправки като сметана, гъби и т.н.
Салата Цезар
Лека и здравословна, оригинална салата Цезар може да получите в Америка....
16 Юни
Най-непознатите ни личности, променили историята/page
pageЛари Теслер
Теслер е човекът, който е изобретил функцията Copy/Paste (копирай/постави)....
18 Юли
ПекориноКогато периодът на зреене надвишава половин година се нарича pasta dura. Билките, които се намират в Тоскана придават на сиренето неповторим вкус, защото овцете пасат напълно свободно по тучните ливади в областта....
30 Май
Най-добрите пасти и сосове за тяхДумата „Paste” означава макаронени изделия. Но любовта към пастата отдавна е превзела целия свят.
Основата за добрата паста е качественото брашно. Италианската паста се приготвя от брашно от твърда пшеница....
13 Ноем.
Какво тесто се използва за киш?Французите наричат тестото за киш Pate brisee, но ще го срещнете и като pasta brisa или masa quebrada.
То има способността да бъде едновременно плътно, но не твърдо, а леко ронливо и топящо се в устата....
11 Януари
Френски класики: Аше Пармантие (Hachis Parmentier)Подобно ястие се приготвя и в Мароко, наречено pastel de patatas.
В България подобно ястие се нарича запеканка с кайма....
01 Април
Каква означава антипаста?Именно тогава са се появили и първите предястия - antepast или в буквален превод от латински преди ястието - преди - ante/anti и ястие - pastus....
16 Януари
Супа с нахут по Римски (Паста е чечи)Представям ви най-емблематичното ястие с нахут в Рим Pasta e ceci Традицията на традициите!
Това е най-лесното бързо и вкусно вегетарианско ястие....
08 Юни
1
Кулинарна разходка из Португалия: Вкусове, ястия и десертиИзвестното в Португалия Pastel de neta е десерт и има много видове. Ако го опитате на няколко различни места, ще забележите разлики в гъстотата на крема, количеството масло в тестото, хрупкавостта и сладостта....
29 Август