Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Татяна Димитрова»Моите форумни постове»Страница 2
Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Новак

Моите форумни постове

Татяна ДимитроваКак да приготвим пухкава панировка?
често за паниране слагам щипка бакпулвер в брашното
Татяна ДимитроваСмесица от вкусове и подправки?
Аз обожавам смесицата от сладки и солени вкусове, затова ми допадат маринати или сосове със солени съставки с мед
Татяна ДимитроваВреме е да видите и годишните награди
поздравления, страхотни и много актуални награди
Татяна ДимитроваКой е най-подходящият начин за приготвянето на различни видове риба?
зависи от рибата, но ние предпочитаме във фурна във фолио или на скара
Татяна ДимитроваКой е любимият ви цитрусов плод?
Любимите на цялото семейство са мандарините
Татяна ДимитроваКак се приготвя домашна сланина?
При нас сланината се реже на парчета. Приготвя се едра или морска сол и много праз. Взема се дълбок съд. Най-отдолу се слага плътен ред сол, нареждат се парчета сланина, покриват се със ситно нарязан праз. Следва нов пласт сол + сланина + праз. Завършва се с ред сол. Съдът се затваря плътно и се оставя на хладно.
Татяна ДимитроваКоя е най-вкусната рецепта за лютеница за вас?
За мен най-вкусната лютеница е по бабината рецепта - с продукти само от градината - слънчеви домати и ароматни чушки. Да мирише на огън, да се бърка с дървена бъркалка, децата да чакат с нетърпение да се свали от огъня, всяко стиснало коматче домашен хляб. Това е най-истинската и вкусна лютеница!
Татяна ДимитроваПрепоръчайте ми зехтин
Наскоро в голям ежедневник имаше очерк, поместен на няколко страници, за зехтина, който се продава у нас. Основният извод бе, че тук се продава фалшив зехтин или поне не истински. Затова труден е отговорът за препоръка за хубав зехтин тук в България. Истински зехтин със запазените ми свойства и качества само от Гърция, по възможност от производител. Дори в малките населени места има такива.
Татяна ДимитроваНай-често използваните подправки в китайската кухня
Най-често използваните подправки в китайската кухня - соев сос, куркума, къри, които придават една вълшебна феерия от вкусове и аромати
Татяна ДимитроваМислите ли,че захарта е вредна?
Прекалената употреба на захар със сигурност не е полезна, но използването й е истинска наслада
Татяна ДимитроваКолко пъти в седмицата трябва да се яде риба?
ако можех всеки ден бих консумирала риба или рибни и морски продукти, но се старая поне веднъж седмично да хапваме
Татяна ДимитроваНа каква възраст започнахте с кулинарните си умения?
в 8 клас по трудово имахме часове готварство-тогава стартирах кулинарно :blush:
Татяна ДимитроваЗа подправките
Използвам традиционните български - чубрица, джоджен, мащерка, риган, черен и червен пипер, но и други като къри, салвия, според ястието
Татяна ДимитроваСалата от спанак
За тези които не обичат спанака да преобладава като вкусово усещане в салатата, бих предложила да се добавя в салата от маруля, но спанака да не се реже, а да се накъса с ръце.
Татяна ДимитроваПушен червен пипер
не съм ползвала, но бих опитала
Татяна ДимитроваДомашни зелени подправки в саксия
Обичам да готвя с пресни подправки. За тази цел в нашата градина направихме специално място, в което имаме лехички с магданоз, риган, копър, мащерка, мента, джоджен, салвия, розмарин Отделно в саксии или сандъчета имаме магданоз, розмарин, босилек, индрише.
Татяна ДимитроваНожици за готвене
аз ползвам за разполовяване на пиле или риба, но и за подправки
Татяна ДимитроваБез какво не може една кухня и един готвач?
една кухня не може без готвач, а един готвач не може без желание да твори и да опитва