Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Новак

Моите форумни постове

Татяна Димитрова
често за паниране слагам щипка бакпулвер в брашното
Татяна Димитрова
Аз обожавам смесицата от сладки и солени вкусове, затова ми допадат маринати или сосове със солени съставки с мед
Татяна Димитрова
поздравления, страхотни и много актуални награди
Татяна Димитрова
зависи от рибата, но ние предпочитаме във фурна във фолио или на скара
Татяна Димитрова
Любимите на цялото семейство са мандарините
Татяна Димитрова
При нас сланината се реже на парчета. Приготвя се едра или морска сол и много праз. Взема се дълбок съд. Най-отдолу се слага плътен ред сол, нареждат се парчета сланина, покриват се със ситно нарязан праз. Следва нов пласт сол + сланина + праз. Завършва се с ред сол. Съдът се затваря плътно и се оставя на хладно.
Татяна Димитрова
За мен най-вкусната лютеница е по бабината рецепта - с продукти само от градината - слънчеви домати и ароматни чушки. Да мирише на огън, да се бърка с дървена бъркалка, децата да чакат с нетърпение да се свали от огъня, всяко стиснало коматче домашен хляб. Това е най-истинската и вкусна лютеница!
Татяна Димитрова
Наскоро в голям ежедневник имаше очерк, поместен на няколко страници, за зехтина, който се продава у нас. Основният извод бе, че тук се продава фалшив зехтин или поне не истински. Затова труден е отговорът за препоръка за хубав зехтин тук в България. Истински зехтин със запазените ми свойства и качества само от Гърция, по възможност от производител. Дори в малките населени места има такива.
Татяна Димитрова
Най-често използваните подправки в китайската кухня - соев сос, куркума, къри, които придават една вълшебна феерия от вкусове и аромати
Татяна Димитрова
Прекалената употреба на захар със сигурност не е полезна, но използването й е истинска наслада
Татяна Димитрова
ако можех всеки ден бих консумирала риба или рибни и морски продукти, но се старая поне веднъж седмично да хапваме
Татяна Димитрова
в 8 клас по трудово имахме часове готварство-тогава стартирах кулинарно :blush:
Татяна Димитрова
Използвам традиционните български - чубрица, джоджен, мащерка, риган, черен и червен пипер, но и други като къри, салвия, според ястието
Татяна Димитрова
За тези които не обичат спанака да преобладава като вкусово усещане в салатата, бих предложила да се добавя в салата от маруля, но спанака да не се реже, а да се накъса с ръце.
Татяна Димитрова
не съм ползвала, но бих опитала
Татяна Димитрова
Обичам да готвя с пресни подправки. За тази цел в нашата градина направихме специално място, в което имаме лехички с магданоз, риган, копър, мащерка, мента, джоджен, салвия, розмарин Отделно в саксии или сандъчета имаме магданоз, розмарин, босилек, индрише.
Татяна Димитрова
аз ползвам за разполовяване на пиле или риба, но и за подправки
Татяна Димитрова
една кухня не може без готвач, а един готвач не може без желание да твори и да опитва