Татяна Димитрова
Новак
Моята стенаРецепти30Снимки44СтатииСъветиКоментари16Форумни темиПостове във форума71За менИзпрати съобщениеточки543
Аз обожавам смесицата от сладки и солени вкусове, затова ми допадат маринати или сосове със солени съставки с мед
При нас сланината се реже на парчета. Приготвя се едра или морска сол и много праз.
Взема се дълбок съд. Най-отдолу се слага плътен ред сол, нареждат се парчета сланина, покриват се със ситно нарязан праз. Следва нов пласт сол + сланина + праз. Завършва се с ред сол. Съдът се затваря плътно и се оставя на хладно.
За мен най-вкусната лютеница е по бабината рецепта - с продукти само от градината - слънчеви домати и ароматни чушки. Да мирише на огън, да се бърка с дървена бъркалка, децата да чакат с нетърпение да се свали от огъня, всяко стиснало коматче домашен хляб. Това е най-истинската и вкусна лютеница!
Наскоро в голям ежедневник имаше очерк, поместен на няколко страници, за зехтина, който се продава у нас. Основният извод бе, че тук се продава фалшив зехтин или поне не истински. Затова труден е отговорът за препоръка за хубав зехтин тук в България. Истински зехтин със запазените ми свойства и качества само от Гърция, по възможност от производител. Дори в малките населени места има такива.
Най-често използваните подправки в китайската кухня - соев сос, куркума, къри, които придават една вълшебна феерия от вкусове и аромати
ако можех всеки ден бих консумирала риба или рибни и морски продукти, но се старая поне веднъж седмично да хапваме
Използвам традиционните български - чубрица, джоджен, мащерка, риган, черен и червен пипер, но и други като къри, салвия, според ястието
За тези които не обичат спанака да преобладава като вкусово усещане в салатата, бих предложила да се добавя в салата от маруля, но спанака да не се реже, а да се накъса с ръце.