Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Новак

Моите форумни постове

Татяна ДимитроваЗащо съм в конкурса на Готвач.бг и тук ли ми е мястото?
за първи път участвам в конкурса, най-много ми допада възможността да съпоставям рецепти си с такива сходни с моите по име
Татяна ДимитроваПравите ли домашни сушени плодове?
само ябълки и сини сливи
Татяна ДимитроваВ колко часа е здравословно да се вечеря?
Аз мисля, че последното хранене за деня трябва да е не по-късно от 18 часа.
Татяна ДимитроваКакъв оцет използвате?
ние използваме винен, а ябълков-само ако е домашно направен
Татяна ДимитроваПолзвате ли често готови кори за баница?
Аз използвам само готови, фаворит сами корите от Одрин
Татяна ДимитроваПриготвяте ли домашни сиропи и нектари?
моята майка прави всяка година сироп от бъз-помага при кашлица, много е лековит
Татяна ДимитроваЯстия с патладжан
патладжаните са на почит в нашето семейство, но използваме само от градината, не купуваме. Правим с тях гювечи, пълнени, разядки, салати, използваме и за туршии
Татяна ДимитроваМляко или плодов сок?
моето дете предпочита мляко - напр. айрян
Татяна ДимитроваКоя в любимата ви риба за хапване?
Рибата е най-любимата храна у дома, но предпочитанията ни са така да се каже географски. Пресен шаран, сом и уклей - от яз. Кърджали, ципура и лаврак - Гърция.
Татяна ДимитроваОбичате ли синьо сирене?
Обичаме синьо сирен, особено ние вкусно в салати и при приготвяне на пиле с 4 сирена
Татяна ДимитроваБелене на тиквички
при белене на тиквички и патладжани слагам найлонови ръкавици - от аптеката, струват стотинки
Татяна ДимитроваИзползвате ли маргарин?
Използвам маргарин само за сандвичи, за сладкиши и тестени изделия - предпочитам масло
Татяна ДимитроваКакъв ориз използвате в кухнята?
аз използвам само бисерен ориз
Татяна ДимитроваСмути! Коя е вашата любима комбинация?
любима комбинация -ябълка, портокал, моркови, ленено семе
Татяна ДимитроваБоб със запръжка или без запръжка - кое е по-вкусно и кое по-полезно?
Никога не запържвам боба по здравословни причини. Варя го в малко вода с много лук и моркови. След това го запичам във фурна и става запечен боб. Голям вкусотия.
Татяна ДимитроваКак да печем във фурната
зависи от ястието - някои слагам в предварително загрята фурна, която после може и да намаля, за други - включвам фурната при слагане на ястието. По принцип във всяка рецепта се дават указания за това
Татяна ДимитроваХитринките в кухнята
когато варя нещо в тенджерка, за да не ми изкипи навън, слагам напреки дървена лъжица, която стопира пяната. така си запазвам чиста печката :wink: