Татяна Димитрова

Новак
Моята стенаРецепти30СтатииСъветиКоментари16Форумни темиПостове във форума71За менИзпрати съобщениеточки543

за първи път участвам в конкурса, най-много ми допада възможността да съпоставям рецепти си с такива сходни с моите по име

Аз мисля, че последното хранене за деня трябва да е не по-късно от 18 часа.

моята майка прави всяка година сироп от бъз-помага при кашлица, много е лековит

патладжаните са на почит в нашето семейство, но използваме само от градината, не купуваме. Правим с тях гювечи, пълнени, разядки, салати, използваме и за туршии

Рибата е най-любимата храна у дома, но предпочитанията ни са така да се каже географски. Пресен шаран, сом и уклей - от яз. Кърджали, ципура и лаврак - Гърция.

Обичаме синьо сирен, особено ние вкусно в салати и при приготвяне на пиле с 4 сирена

при белене на тиквички и патладжани слагам найлонови ръкавици - от аптеката, струват стотинки

Използвам маргарин само за сандвичи, за сладкиши и тестени изделия - предпочитам масло

Никога не запържвам боба по здравословни причини. Варя го в малко вода с много лук и моркови. След това го запичам във фурна и става запечен боб. Голям вкусотия.

зависи от ястието - някои слагам в предварително загрята фурна, която после може и да намаля, за други - включвам фурната при слагане на ястието. По принцип във всяка рецепта се дават указания за това

когато варя нещо в тенджерка, за да не ми изкипи навън, слагам напреки дървена лъжица, която стопира пяната. така си запазвам чиста печката :wink: