Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Admin»Единичен статус #509915
  • AdminAdminпубликува в кулинарната мрежапреди 6 години, преди 6 годиниСкъпи Кулинари,

    надяваме се да сте си изкарали прекрасни великденски празници и макар готвенето да ви е омръзнало, ние ще обявим новитe ни тематични седмици (9.04 - 29.04) и те ще бъдат седмици на рецептите приготвени в Хлебопекарна, Мултикукър, Халогенна Фурна, Крокпот, Слоу Кукър и Микровълнова. При добавянето на такива рецепти, в заглавието трябва да напишете уреда, например: Селски Хляб в Хлебопекарна или Картофена Яхния в Мултикукър.

    Всяка одобрена тематична рецепта със снимка ще ви носи 20 точки.

    Отново напомняме, че зададените рецепти, статии и съвети ви носят двоен брой точки. Там заредихме доста нови зададени теми, така че имате голям избор.
    • Yordanka Kovacheva
      Yordanka KovachevaЗдравейте. Имам въпросче. Запазих си рецепта за постен тутманик, който смятам да приготвя със суха мая. Тъй като вече няколко пъти е ставало въпрос кое е постно и кое не аз всеки път се обърквам все повече и незнам дали в крайна сметка хляб или тутманик с мая би бил постен според вас. :))За мене е, но дали? Хлябът по принцип мисля, че е постен, стига в него да няма яйца, мляко или други животински продукти. ..
      • Yordanka KovachevaYordanka KovachevaБлагодаря много, Мария. И аз така си мислех, но исках да чуя и друго мнение. :)
      • Мария СимоваМария СимоваРазбира се че е постен, маята не е животински продукт. За мен, не е постно ястието ако съдържа животински продукт т.е. сирене, мляко, яйца, масло!
    • marcheva14
      marcheva14Здравейте!
    • marcheva14
      marcheva14Здравейте! Бих искала да си уточня нещо относно Зададените рецепти, има пуснати три рецепти, които според мен приготвянето им е едно и също или с много малки разлики, несъществени, а това са : "Мраморна глазура за торта", "Огледална глазура за торта" и "Стъклена глазура за торта". Такива глазури, поне аз имам две рецепти, които съм пуснала, а това са : "Празнична орехова торта с карамелено-огледална глазура " и още една, ако не се лъжа е по рецепта на Йоли, а по точно е "Тирамису с огледална глазура". Друг вариант на огледална глазура - няма. Да ги преписвам същите, които съм публикувала или да преписвам от някъде си , само за да си пиша, не е редно. Не ми е ясно.
      • AdminAdminЗдравей Марче, рецептите са еднакви да, но трябва да бъдат написани отделно само за глазурата, тъй като който търси Огледална Глазура, няма да намери Стъклена Глазура или Мраморна Глазура, затова и в трите варианта са зададени.
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваПривет ,искам да попитам защо след като качих преди 2 дни една рецепта без снимка ,на качени хиляди други рецепти със снимки след 48 часа получих Забележка !!! че в Готвача не се приемат рецепти без снимки -това нова правило ли е и ако е така, защо потребител с името preslava2391 има качени 306 рецепти без нито една снимка -нищо не разбирам ,ако може малко яснота по този въпрос ,ще ви бъда благодарна !
      • AdminAdminСкъпи Кулинарки, не спорете за глупости. Мария Симова е права, с кулинарите си пишем всеки ден по един или друг случай, затова няма нужда от формалности. Кулинарната мрежа е като едно голямо семейство и всеки може да пише както си желае. В крайна сметка това, което ни обединява е кулинарията, а не любовта към правописа.
      • Мария СимоваМария СимоваГ-жо Гегова, това е прекалено! Вили и много други кулинари сме в сайта от 2,3,5 години и работим неуморно всеки ден. Ако не всеки ден, то през ден общуваме във връзка с работата ни в сайта т.е. НИЕ сме като семейство! А, може и лично да се познават с Вили, то не е наша работа! Така че, запретнете ръкави и сгответе или напишете нещо смислено, не се заяждайте!!! Админът на сайта - е доста добър и търпелив и едва ли ще ви отговори на глупавият ви въпрос :) и още нещо, с една рецепта сте и то замразен джинджифил :) направете броя на рецептите си колкото на другите кулинари, и тогава претендирайте, да ви отговарят на ВИЕ. Като гледам и вашето обръщение към Админа, е на ТИ - е за какво говорим тогава???
      • Илияна ГеговаИлияна ГеговаАдминистратор, извини ме за коментара, който е встрани от запитването на Виолета Матева. Но - що за начин на общуване е да отговаряте на потребителите на ''ти'', сякаш се познавате от втори клас (а самата жена Ви е писала с учтива форма, което говори за обратното), а заедно с това да използвате и думи като "демек" (вм. тоест)? Да не говорим, че 'лесни' и 'елементарни' са почти синоними в този случай и употребата им една след друга е безсмислена. Пък и решете кога крем карамел е с главни букви и кога - с малки. :)
      • AdminAdminЗдравей Вили, снимките са задължителни само към лесни елементарни рецепти, от които имаме много. Демек, ако качиш рецепта за Крем Карамел, вероятността рецептата да бъде одобрена без снимка е малка, тъй като имаме много рецепти за крем карамел. Иначе няма изискване рецептите да бъдат със снимка. Изискването всички рецепти да бъдат със снимки е старо, но отпадна преди повече от година.
    • Росица
      РосицаЗдравейте, имах проблем с качването на снимки към моя рецепта "Мек и дълготраен хляб в хлебопекарна". Бях качила 2, които не се одобриха, опитах да кача други, но не ми се получи (зареждаха, но не се качваха). След като ми беше одобрена рецептата пак опитах. Сега едната ми излиза като одобрена, с 0т., а другата чака одобрение, точките към рецептата ми са 4. Толкова ли ще си останат или ще се променят след като прегледате и втората снимка?
      • AdminAdminТочките са коригирани на рецептата като тематична, а точките на снимките са нулирани. Едната снимка е изтрита защото е вертикална (висока), а сайтът работи само с хоризонтални (широки) снимки.
      • РосицаРосицаСнимките, които качих заедно с рецептата не се одобриха - не знам по каква причина. Опитах да чака нови снимки преди да се одобри рецептата, но сайта не ги зареждаше, успях едва след като ми одобрихте рецептата. Рецептата е с две снимки, уж трябва да е тематична, а общо имам само 4 точки.
      • AdminAdminПри снимки към собствени рецепти, само на първата снимка се дават точки, ако рецептата е била без снимки. Ако рецептата си е имала снимки, допълнителни точки не се дават.
    • Албена Асенова
      Албена АсеноваМоже ли да се постави опция с която да се откажа от някоя зададена рецепта. Вече няколко пъти ми се случва при придвижване екрана на телефона да маркирам без да искам рецепта,която не съм искала да приготвя.
      • AdminAdminНе се притеснявай за това и да стане грешка, ние като видим, че рецептата е празна я изтриваме, и освобождаваме.
    • Марияна Петрова Иванова
      Марияна Петрова ИвановаВ рецептата за сладки,които преди малко публикувахте,съм пропуснала брашното,които е 270-290гр Извинявам се за грешката и благодаря!
    • Петя
      ПетяЗдравейте! А рецепти в конвекторна фурна(халогенка) приемат ли се ?
      Благодаря предварително!
      • AdminAdminда, и те ще са тематични
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaМили редактори, моля за съдействие при технически проблем. Доста често се случва при мен по време на публикуване на рецепта. Ако тя е по-дълга или се забавя в процеса на писане, / или в рамките най-много до 1 час/ системата се изключва по време на изпращането ѝ. Кликвайки на "изпрати", се появява "вход" ... и т.н., изчезва всичко написано, следвайки всичко отначало. Тъй като досега разрешавах проблема, като предварително копирах написаното, за да не губя време. НО сега зададените рецепти се запазват в рамките на 24 ч. Вече губя втора такава и проблема е, че не мога отново да открия заглавието ѝ. Моля за съвет! Предварително Ви благодаря!
      • AdminAdminЗдравей Севдалина, от съображения за сигурност сървърите са ни така настроени, че след половин час без активност по сайта сесията на потребителя изтича автоматизирано и потребителят не е вече логнат в сайта. Писането във формуляр не се брои за активност. Под активност се разбира времето на последната отворена страница в сайта. Това време сега го увеличихме на 1 час. Т.е. един час можете да си пишете спокойно, без системата ни да ви изхвърли. Но ако и след този час не си си написала рецептата, просто я губиш и трябва да бъде въведена наново и това технически НЕ може да се промени. При зададените рецепти 24 часа са абсолютно достатъчни, за да бъде написана дадена зададена рецепта. Не е ли написана, тя се изтрива и се освобождава и някой друг може да си я резервира. Най-вероятно точно това се е случило при теб. Дадена рецепта не е била написана за 24 часа и наш редактор я е изтрил, тъй като е била празна, с което тя се е появила отново в списъка на зададените рецепти и някой друг кулинар я е резервирал за писане. Поздрави!
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaМили редактори, моля за съдействие или съвет при технически проблем. Доста често се случва при мен по време на публикуване на рецепта. Ако тя е по-дълга или се забавя в процеса на писане / или в рамките най-много до 1 час/ системата се изключва по време на изпращането ѝ.
      • AdminAdminЗа да не те изхвърля системата при логване от компютър натисни тикчето Запомни ме от формата за логване, така няма да се налага да се логваш наново и наново, и няма да те изхвърля когато си на компютър или лаптоп.