Филип Димитров
Филип Димитров
Чирак

Моите форумни теми

Филип ДимитровКак да подсилим имунитета си благодарение на храната!
Несъмнено при смяната на сезоните се наблюдава спад на имунната система и ние се разболяваме. Защо да прибягваме до използването на лекарства, когато само е необходимо просто да се храним с храни, богати на минерали и витамини. Разнообразното и балансирано хранене би ни помогнало да подсилим организма си и да не се разболяваме. Как процедирате вие и на какви храни наблягате?
Филип ДимитровПолзвате ли често соев сос при приготвяне на ястия?
Напоследък много често използвам соев сос, когато приготвям ястия с месо - чудесно допълва всяка рецепта! Разбира се, има значение какво ще готвим и какви продукти ще използваме, но аз лично го включвам почти винаги когато правя маринати. Споделете!
Филип ДимитровКулинарна пародия ли е Черешката на тортата?
С право можем да наречем тази седмица Черешката на тортата истинска пародия! Според мен тези така наречени звезди по-добре да не се излагат повече - имам чувството, че случайно са попаднали в кухнята! Разбирам, че трябва да има шоу, но някои образи просто да не участват! Смешни са! Горкия Шеф Манчев, какви ли не глупости е видял! Така са се самозабравили и се мислят за много известни, че накрая блесват с кулинарната си тъпотия! Това е едно неуважение към храната - по-лесно е да отидеш на ресторант и да ти сготвят!
Филип ДимитровПриготвяте ли често скара?
Дали е лято или люта зима, за скара време се намира! През лятото със биричка студена, а във зимата със руйно винце за хубавата скара трябва майсторлък голям. Да метнем благи мезенца и сочни кюфтенца - весело да бъде и компаниятя да нахраним! Намирате ли време да приготвяте скара?
Филип ДимитровГрандиозния финал на Master Chef!
Финала на Master Chef беше феноменален - и тримата участници влезнаха в финалната звезна тройка, представяйки ни най-новите техники в кулинарията! Журито беше поставено пред голяма дилема - дали да заложи на българското, или да избере класиката! В крайна сметка Божана грабна титлата Master Chef, представяйки ни страхотната си презентация - ВОДА, ЗЕМЯ и ВЪЗДУХ! Истинско удоволствие беше също и предложението на Митко - той също показа завидни кулинарни умения и заложи на традиционнибългарски продукти! Master Chef е една магия!
Филип ДимитровКакво мислите за кулинарното шоу Master Chef?
И този сезон на Master Chef е много атрактивен - взискателното жури и страхотните участници приковаха отново вниманието ни към телевизионния екран. Различните задачи, пред които се изправят участниците развиват тяхната креативност и показват истинската им любов към кулинарията! Какво мислите вие, черпите ли идеи от шоуто?
Филип ДимитровВредните желирани бонбони
Несъмнено и малки и големи обожават желирани бонбони - те са шарени и сладки, истинско изкушение! Но, замисляме ли се от какво са направени....? Личния ми опит доказа, че това е чиста химия и аз престанах да купувам! Един ден както си хапвахме сладко бонбонки на известна марка със сина ми и случайно едно бонбонче падна в чаша с вода - бонбончето се наду и аз си представих как се надуват в коремчето на детето ми. Зарекох се повече да не купя! Така и сторих - до ден днешен както имам и второ дете, то не знае що е желиран бонбон! Вие купувате ли често желерани бонбони? Споделете!
Филип ДимитровЗа и против вегетарианството!
В последните години се наблюдава все по-често вегетарианството. За някой хора е избор на живот, за други прищявка - но в крайна сметка всеки прави своя избор сам и решава как да живее. Много е трудно изведнъж да промениш хранителните си навици, но ако имаш силна воля всичко е възможно. Пълното отричане на консумация на животински продукти може да доведе до сериозни здравословни проблеми - липсата им в организма може да отключи проявата на болести. Но пък и прекалената консумация на месо предизвиква затлъстяване и проблеми с холестерола и кръвното налягане. Мисля, че храненето ни трябва да бъде балансирано - да хапваме и месо но в рамките на разумното. Трябва да възпитаме добра хранителна култура в младите - само вкусна и здравословна храна. Какво мислите вие?
Филип ДимитровОдобрявате ли храната, която се предлага в заведенията за бързо хранене?
В забързаното си ежеднивие, човек все по-рядко намира време за да хапне вкусна сготвена храна и все по-често хапваме в заведенията за бързо хранене. Там храната може да е със съмнителен произход, да липсват елементарни хигиенни условия за приготвянето й - по този начин може да си навлечем сериозни здравословни проблеми. Друго, което ме притеснява е че около училищата има прикалено много барачки, които предлагат вредни храни на децата. Трябва да има някакъв контрол - после защо децата били с наднормено тегло! Като цяло отговорност носим ние като родители как сме възпитали децата си, но...нека има по-засилен контрол! Споделете мнението си!
Филип ДимитровКаква зимнина приготвихте?
Характерно за българина е приготвянето на зимнина всяка година - било то компоти, сладка и туршии. Определено нищо, купено от магазина не може да измести по вкус това което сме си приготвили у дома. Ние си приготвяме задължително сладко от ягоди - всички много го харесваме, правим много компоти също от най-различни плодове. Не може и без домашна туршия - с какво ще си пием ракийката зимата..... Споделете какво сте приготвили тази година!
Филип ДимитровКакво е любимото ви ястие вкъщи?
Понеже вкъщи сме с две малки деца, винаги приготвяме супички - дали пилешка или супа топчета. Малките обожават да хапват супи, пък и е полезно да приемат често по-течна храна. Лесно и бързо приготвяне и всички са доволни! Друго наше любимо ястие е мусаката! Когато я приготвяме у дома всички се нареждат бързо около масата и както се казва: Направо ни пръщтят ушите!