Gotvach.bg»Съвети»Фъстъците по време на бременност

Фъстъците по време на бременност

Фъстъците по време на бременност

Предполагаме знаете, че орехите, лешниците и бадемите са изключително полезни за бременни жени, защото дават много и най-различни ползи за нашият организъм и този на растящото дете. Това, разбира се, е, ако жената, носеща дете, не е алергична към фъстъците.

За фъстъците обаче, мненията са на два фронта. Има учени, които твърдят, че те са полезни по време на бременност, други пък казват, че тяхната употреба трябва да се ограничава.

Има ли противопоказания при употреба на фъстъци

Ако не сте алергични, яденето на фъстъци, докато сте бременни, не е проблем, казват повечето специалисти. Както всички други ядки, така и фъстъците са богати на Омега-3 мастни киселини и протеини. Плюс това са много засищащи и помагат при гаденето по време на бременност;

Обърнете внимание по време на бременност

Както всички други ядки, така и фъстъците са доста калорични. Желателно е да не прекалявате с консумацията им. Не се препоръчва повече от 20-30 грама дневно. Фъстъците имат още едно неприятно свойство - подуват, което не е приятно нито при бременност, нито като цяло.

Когато се изпекат фъстъци, те губят повечето от полезните си свойства. Според някои специалисти обаче, докато се пекат, се пречи на някои вредни микроорганизми да попаднат в тялото ни, защото високата температура ги унищожава. Също е важно изпечените фъстъци да са без сол, най-вече по време на бременност.

- Има доста твърдения, че фъстъците, консумирани по време на бременност, вредят повече на бременните, отколкото да помагат. Но има и мнения, които показват обратното. За това ви съветваме да бъдете внимателни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати