Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим шоколадови капки за сладкиши?

Как да си направим шоколадови капки за сладкиши?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как да си направим шоколадови капки за сладкиши?

Домашни шоколадови капки за сладкиши, които придават на тестените изделия такъв чар, са постижими и вкъщи.

Домашните шоколадови капки от черен шоколад са изключително здравословни. Идеални са! Ако решите да ги включите в рецептите за бисквитки с парченца шоколад, няма да сбъркате!

Рецептата за направата им е изключително лесна и включва само две съставки: неподсладен шоколад и подсладител /на 30 g начупен шоколад, се добавят 5 g подсладител/. За да станат шоколадовите капки по-здравословни от закупените от магазина, наистина е важно да започнете със 100% неподсладен шоколад за печене. Единствената съставка на етикета трябва да бъде шоколад.

Нека изберем за подсладител еритритол. Това е подходящ подсладител без захар. Въпреки това неговата кристална форма не се разтваря съвсем, така че тези шоколадови капки ще са малко по-зърнести от купените от магазина. Ако предпочитате по-гладък шоколад, опитайте да го замените със стевия на прах или агаве.

Всичко, което трябва да направите, е да начупите и разтопите шоколада, а след това да го разбъркате с подсладителя и когато се охлади малко, да направите малки шоколадови точки върху хартия за печене, като използвате торбичка с отрязан ъгъл или шприц.

Първоначално приготвените шоколадовите капки няма да имат връх. Те ще изглеждат по-напред, като точки или кръгли петънца. Затова, след като изсипете около половината шоколад, вземете клечка за зъби (или просто използвайте върха на пръста си) и леко докоснете центъра на шоколадовата точка и след това вдигнете пръста или клечката.

Това променя и заостря емблематичния връх на шоколадовия чипс. Ако за вас не е от значение как изглеждат, оставете ги като точки! Така процедирайте и с останалия шоколад.

Оставете шоколадовите капки да стегнат.

Да Ви е сладко!

А ако сте напълнили бурканче с шоколадови капки, изберете си някоя рецепта за:

- мъфини с шоколад;

- шоколадов мус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати