Домашни шоколадови капки за сладкиши, които придават на тестените изделия такъв чар, са постижими и вкъщи.
Домашните шоколадови капки от черен шоколад са изключително здравословни. Идеални са! Ако решите да ги включите в рецептите за бисквитки с парченца шоколад, няма да сбъркате!
Рецептата за направата им е изключително лесна и включва само две съставки: неподсладен шоколад и подсладител /на 30 g начупен шоколад, се добавят 5 g подсладител/. За да станат шоколадовите капки по-здравословни от закупените от магазина, наистина е важно да започнете със 100% неподсладен шоколад за печене. Единствената съставка на етикета трябва да бъде шоколад.
Нека изберем за подсладител еритритол. Това е подходящ подсладител без захар. Въпреки това неговата кристална форма не се разтваря съвсем, така че тези шоколадови капки ще са малко по-зърнести от купените от магазина. Ако предпочитате по-гладък шоколад, опитайте да го замените със стевия на прах или агаве.
Всичко, което трябва да направите, е да начупите и разтопите шоколада, а след това да го разбъркате с подсладителя и когато се охлади малко, да направите малки шоколадови точки върху хартия за печене, като използвате торбичка с отрязан ъгъл или шприц.
Първоначално приготвените шоколадовите капки няма да имат връх. Те ще изглеждат по-напред, като точки или кръгли петънца. Затова, след като изсипете около половината шоколад, вземете клечка за зъби (или просто използвайте върха на пръста си) и леко докоснете центъра на шоколадовата точка и след това вдигнете пръста или клечката.
Това променя и заостря емблематичния връх на шоколадовия чипс. Ако за вас не е от значение как изглеждат, оставете ги като точки! Така процедирайте и с останалия шоколад.
Оставете шоколадовите капки да стегнат.
Да Ви е сладко!
А ако сте напълнили бурканче с шоколадови капки, изберете си някоя рецепта за:
Коментари