Кадаифът е сирпиран сладкиш, направен от тънки, тестени ленти. Кулинарното изкушение е накиснато в захарен сироп и е доста сладко!
Сухата текстура на лентите от тесто прави кадаифа подходящ за десерти, изискващи сиропи. Разтопеното краве масло, включено в рецептите с кадаиф, обикновено се намазва или се излива върху сладкиша преди печене, подобно на тесто Фило.
След като бъде намазан с масло кадаифът, може да се оформи във форми, да се поръси със захар и да се изпече за гарнитура, което го прави приятно допълнение към плодови десерти.
Кадаифът е известен и като настъргано Фило тесто /кори за баница/. Ще ви хареса на мига, щом го опитате.
Когато разделяте кадаифа, взимайки го от опаковката, издърпайте лентите внимателно, за да ги разхлабите. Тестените ленти винаги трябва да са покрити при съхранение, за да не изсъхне тестото.
Когато работите по рецепти, които изискват кадаифа да бъде навит на руло и напълнен с определен пълнеж, внимателно отделете снопчетата кадаиф едно от друго. След като намажете с лъжица пълнежа в единия край, изстискайте и навийте, образувайки стегнато руло.
Както при тесто Фило, кадаифът може да бъде замразен. Размразете за 1 нощ в хладилника, преди да решите да го използвате. Доста разновидности на този продукт се предлагат в замразен вид.
Коментари