Маскарпонето е много деликатен вид сирене, който се използва за направата на много десерти с маскарпоне, най-вече е една от основните съставки специално за кремове за торти. Ако искате да направите торта и сте избрали да използвате маскарпоне за вашия крем, но не знаете как точно да го използвате - то четете нататък.
Ето и няколко рецепти, които могат да ви помогнат в направата на крем маскарпоне за торта:
1. Крем маскарпоне
Както казахме, маскарпонето се използва за много кремове и най-вече като тяхна основа. Дори фактът, че маскарпонето съдържа 75 % мазнини, неговата текстура и вкус не са повлияни от това. За направата на този крем може да използвате маскарпоне и някоя от следните съставки - захар, сметана, кондензирано мляко, шоколад, който може да е бял, черен или млечен. Може да се добавят и яйца, мед, пудра захар и всичко, което обичате.
2. Крем с маскарпоне и сметана
Втората рецепта с маскарпоне, която ви предлагаме, е крем с маскорпоне и сметана. За него ще ви трябват: 250 г маскарпоне, 200 г сметана, 100 г пудра захар. А по желание може да добавите какао, ванилия, ликьор или някаква друга есенция за вкус.
Приготвяне: Сметаната се слага в купа, разбива се с миксер и се добавя постепенно пудрата захар. Ако ще слагате какао в крема, то трябва да се пресее заедно с пудрата захар и двете съставки заедно да се добавят към крема. След това маскарпонето се добавя постепенно в крема. След това се добавя ванилия и кремът е готов.
3. Крем маскарпоне с кондензирано мляко
Третата рецепта, която ще ви предложим, е следната: Маскарпоне с кондензирано мляко. Това, което ще ви трябва, е: 500 г маскарпоне и 400 г кондензирано мляко.
Приготвяне: Маскарпонето се разбърква с лъжица, после постепенно се добавя млякото и това е. Този крем може да се използва и за чийзкейк.
4. Крем маскарпоне с яйца
Четвъртото ни предложение за вкусен крем за торти е следното: За него ще ви трябват: 500 г маскарпоне, 3 яйца, 150 г пудра захар, 200 г сметана, ванилия.
Приготвяне: Първо, слага се маскарпонето в купа и се разбърква с лъжица. След това в друга купа се разбива сметаната с пудрата захар. Яйцата се разбиват отделно в купа, отново с малко сметана, като трябва да се внимава. Смесвате всичко заедно и добавяте ванилия и кремът е готов.
Съвети при правенето на кремове с маскарпоне
- За да може всички съставки на крема с маскарпоне да не се разделят, е важно всички продукти за него да са с еднаква температура;
- Добавяйте всички съставки една по една към крема, след като предишната е вложена вече добре, и ги добавяйте на малки части;
- Не правете крем за торти с маскарпоне предварително. След като продуктите за вашия крем бъдат комбинирани, техният срок на годност намалява значително. Това важи и най-вече за плодовете, които трябва да се добавят малко преди употреба.
Вижте още:
- бисквитена торта с маскапоне;
- чийзкейк с маскапоне.
Коментари