Gotvach.bg»Съвети»Какво значи тесто фило?

Какво значи тесто фило?

Какво значи тесто фило?

Фило е хрупкаво, тънко и многослойно тесто, което е много вкусно.

Какво точно представлява тестото фило

Фило е изключително тънък, почти прозрачен лист тесто, познато у нас като фино точени кори за баница.

Фило тестото се използва най-често в средиземноморските страни и Близкият изток. Може да се използва за направата както на сладки, така и на пикантни изделия.

Самото тесто е и еластично. Можете да си направите такъв вид тесто и в домашни условия, но това отнема много време. За някои хора, в това число и професионалисти, предварително направеното тесто фило улеснява много по-нататъшна работа с него. В повечето супермаркети може да се намери във фризерите за замразени теста.

Съвети за използване на фило тесто

- Трябва да държите това тесто замръзнало и да го размразявате бавно. Трябва да сложите замразеното тесто в хладилника да се размрази най-малко 1 ден преди да го използвате. То е толкова тънко и крехко, че ако се размрази много бързо, тестото ще бъде съсипано;

- Трябва да го поддържате влажно - Тестото фило изсъхва много бързо. Винаги трябва да го държите в пластмасовите опаковки, с които сте го купили, и го покрийте с влажна кухненска кърпа. Това ще ви гарантира, че тестото ви ще остане еластично, докато го обработвате;

- Направете слоеве - Фило тестото е много тънко и затова трябва да използвате няколко слоя, за да направите хубави сладки баници или солени печива, пай със сирене и т.н. Но не слагайте просто лист върху лист, най-хубаво е след всеки слой да слагате мазнина.

Фило тесто може да употребите в много вкусни рецепти като:

- баници с праз;

- домашни банички;

- солен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати