Кюфтета са едно от най-често срещаните ястия на българската трапеза. Можете да си направите кюфтета от агнешка кайма, свинска, кайма, телешка кайма, пилешка кайма, заешка кайма.
Най-добрата комбинация обаче за перфектните кюфтета е смес със свинска и телешка кайма. Ако имате възможност, си направете домашна кайма, ако ли не - в магазините също се продава домашна кайма и кайма смес.
Можете да си вземете и месо - телешко и свинско, и да си ги смелите вкъщи. Подправките, с които кюфтетата стават наистина перфектни, са кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица. Слага се и хляб, който е предварително накиснат във вода или мляко, галета, магданоз.
Яйцата зависят от количеството кайма. На всеки 500 г кайма се слага по 1 яйце. След като си омесите каймата, я оставете да почине, за да може да поеме от всички аромати, които сте сложили в нея. След това, ако решите, можете да изпържите или да изпечете кюфтетата.
Всичко е въпрос на вкус и предпочитания.
Вече знаете от каква кайма се правят перфектните кюфтета, остава само да си ги приготвите.
А ако искате малко разнообразие, непременно погледнете тези рецепти за:
Коментари