Някои биха казали, че най-важно е печеното пиле да бъде сочно, крехко и ароматно, но други веднага ще им възразят, че освен това печеното пиле трябва да бъде украсено и декорирано подобаващо. Така класическото печено пиле няма да бъде просто поредната вечеря за семейството, а храна за очите и душата.
И така, печеното пиле е готово и от нас се очаква само да проявим въображение при украсата му. На първо място трябва да изберем подходящ голям съд или тава, в който ще го поднесем.
След това застиламе дъното ѝ със свежи листа от маруля или салата. Поставяме в центъра на съда върху листните зеленчуци пилето. Следва и по-творческата и предизвикателна работа – самата декорация.
Може да украсите пилето с розички от картофено пюре, спирали от краставици и ефектни рози от домати. Допълнете цветната градина със стръкове див лук, цветя от репички, цветя от краставици и рингован ориз с гъби. Ако не сте любители на ориза, може да сложите между зеленчуците по-едри парчета запечени в масло картофки.
Коментари