Ако искате да направите красива и различна украса за вашите сладки и бисквити, то най-добре е да си направите шоколадови капки. А ето и как се приготвят те:
Рецепта за шоколадови капки
Ще ви трябват:
- 1 чаша какао на прах;
- 1/2 чаша кокосово масло;
- 4 с.л. мед;
- 1 ч.л. екстракт от ванилия;
- голяма тава;
- пош с накрайник;
Приготвяне:
1. Първата стъпка е да разтопите маслото на водна баня. Малко преди да е напълно разтопено, се сваля от котлона, прехвърля се в по-голям съд, където ще се охлажда и се разбърква. Кокосовото масло трябва да бъде бистро;
2. Втората стъпка е да сложите при маслото какаото на прах, меда и ванилията;
3. Третата стъпка е всичко да се разбърка много добре и да се остави в хладилника за 30 минути;
4. След като вече е охладена, сместа се слага в поша. Застелете тава с хартия за печене и с помощта на поша изстисквайте шоколадови капки на близко разстояние една до друга, докато не напълните тавата;
5. Тавата се слага във фризера за 20 минути. Ако не можете да съберете тавата във фризера, я сложете в хладилника за 1 час, след това сложете капките в торбичка с плик и оставете във фризера за още 20 минути;
6. Съхранявайте готовите домашни шоколадови капки във фризер в плътно затворени торбички и ги вадете непосредствено преди консумация.
Вече можете да си направите мъфини с шоколадови капки, бисквити с шоко капки и козунак с капчици.
Коментари