Gotvach.bg»Съвети»Елда - разхлабва ли?

Елда - разхлабва ли?

МарияМария
Новак
2351
Елда - разхлабва ли?

Елдата е изключително хранителен заместител на традиционната пшеница. Богата на фибри, протеини, антиоксиданти и ароматни съединения, може да помогне при множество заболявания.

Известна е с това, че предотвратява сърдечни проблеми, помага в борбата с някои видове рак, подпомага храносмилането и помага при запек.

За да нормализирате храносмилането си, трябва да изберете най-подходящата елда и да я приготвите правилно. Най-полезни са несмляните зърна. При обработката им се отстранява само горната обвивка, така че всички ценни вещества се запазват напълно.

Със своето слабително действие елдата е чудесно решение за прочистване на храносмилателната система.

Зърнената култура съдържа голямо количество неразтворими фибри, които помагат за облекчаване на запека, нормализират обмяната на веществата, стимулират чревната перисталтика, подобряват храносмилането, омекотяват изпражненията, улесняват движението на червата и спомагат за премахването на токсините.

В допълнение към ползите на елдата - тя укрепва имунната система, намалява образуването на камъни в жлъчката и подобрява здравето на костите. Консумацията ѝ предотвратява симптомите на астма и анемия.

Благодарение на високото съдържание на протеини дори може да се използва като заместител на месото, което я превръща в чудесно допълнение на хранителния режим, както за вегетарианци, така и за вегани. Елдата е известна и с това, че подобрява и когнитивните функции.

Вижте още вкусни предложения за:

- каша с елда;

- елда с гъби;

- палачинки от елда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати