Бухтите са една от най-любимите закуски на всеки човек. Те са меки и вкусни, а в съчетание с домашно сладко се оказват просто неустоими!
Най-характерната черта на бухтите е тяхната пухкавина. Тя е индикатор за правилната им подготовка и е търсен ефект за постигане от всяка домакиня.
За да получите пухкави бухти с добре изразена структура, то определено обърнете внимание на съотношението от продукти. Брашното е ключов елемент, който играе роля за постигане на наистина пухкави бухти.
Ако прекалите с него, е много вероятно да получите хлебни бухти вместо такива с мек допир и пищен външен вид. За да проследите правилното количество брашно, трябва да наблюдавате консистенцията на сместа. Ако тя има гъстота, наподобяваща тази на кекса, то това е знак, че брашното е прекалено много.
Съветваме ви готовото тесто за бухти да престои около 30 минути, за да абсорбира добре и като резултат да се получат по-меки бухти.
Друг важен съвет е да не прекалявате с олиото при тяхното запържване. При прилагане на прекомерни количества от него, можете да развалите обема на бухтите и вследствие те да станат тънки и безформени.
Запържете ги до получаване на златист цвят и се наслаждавайте на получения резултат на вашите бухти без яйца или бухти без мляко.
Коментари