Гръцката салата става все по-популярен избор, когато подбираме менюто си за вечерта. Тя е свежа, апетитна и лека, което я прави страхотно решение особено през летните топли месеци.
Класическата гръцка салата се приготвя с домати, краставици, гръцки маслини, сирене фета и чушки. Това, което свързва продуктите, и допълва вкусът на салатата, са нейните подправки и начин на овкусяване. С какви подправки се овкусява гръцката салата?
Ето как да овкусите своята гръцка салата:
Оригиналната апетитна гръцка салата върви ръка за ръка с добре приготвения дресинг, без който няма да има същия вкус.
Дресингът се приготвя като смесите 5 или 6 супени студен пресован зехтин, 1 супена лъжица червен винен оцет, 1 чаена лъжица изсушен риган и морска сол.
Със солта ви препоръчваме да внимавате и да добавите съвсем малко, тъй като сиренето Фета и маслините също имат солен вкус.
Разбърквате добре продуктите, докато сместа не стане с текстура на сос за салата. Поливате зеленчуците и чак тогава поставяте сиренето, нарязано на кубче. Обикновено върху него отново се поставя малко зехтин.
С тези няколко стъпки ще приготвите свежа и вкусна салата, която да ви отведе на сетивно пътешествие до Гърция!
Коментари