Gotvach.bg»Съвети»Как се прави юфка със сирене

Как се прави юфка със сирене

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265

Една от любимите рецепти на всички е юфката със сирене. Юфката със сирене и масло е едно от най-лесните и винаги актуални лесни ястия в света.

Бързо и вкусно можете да приготвите юфка със сирене и масло, включвайки и други съставки.

Необходими продукти за приготвянето на юфка със сирене и масло

- юфка

- масло

- вода (на 250 г юфка се добавя около 1.5 л и вода)

- сирене (около 100 г на порция, натрошено)

- сол

Допълнителни и незадължителни продукти:

- мляко/сметана

- магданоз

- подправки по вкус

Пригответе юфката със сирене

Първо сварете юфката в голяма тенджера до готовност. Добре е да не става мека, а да е леко твърда. Отцедете добре в гевгир. Не забравяйте да добавите малко сол към водата, в която я варите! Отцедете, ако има излишна течност.

Добавете по 1 супена лъжица масло на порция и разбъркайте добре.

Добавете натрошеното сирене и ако желаете, допълнителните продукти (мляко, сметана, магданоз, други подправки). Разбъркайте добре на слаб огън в тенджерата, след това отстранете от огъня.

Сервирайте домашната юфка и се насладете!

Вижте още вкусни предложения за:

- баница с юфка;

- юфка на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен