Gotvach.bg»Съвети»Какво е свински медальон?

Какво е свински медальон?

МарияМария
Новак
235
Какво е свински медальон?

Свинското месо е едно от най-често употребяваните в кулинарията.

То е вкусно и лесно за приготвяне. Изключително богато на протеини, фосфор, магнезий и цинк, както и на витамини A, E, D и от групата B -В1, В2, B3, B6 и B12.

Свинските медальони се приготвят основно от свинско бонфиле - мускулът, който се намира от вътрешната част на гръбнака на прасето по продължение на свинските ребра.

Всяко бонфиле се продава цяло и тежи средно около половин килограм.

Много деликатно и ароматно месо - приготвено правилно, се превръща в страхотен деликатес.

Месото в тази част е изключително крехко, има малко количество мазнини и е подходящо за приготвяне на вкусни свински медальони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен