Гарнитурата допълва вкусовете на основното ястие, като същевременно повишава хранителната стойност на ястието.
Ако сте свикнали да правите предястия с по-тежки меса като говеждо, свинско или дори пилешко, може да се почувствате объркани, когато мислите за приготвяне на гарнитура с риба.
Част от това, което отличава морските дарове от другите меса, е, че са по-леки и трябва да имате предвид, че винаги се съчетава добре с цитрусови вкусове.
1. Зеленчуци на скара или на пара
По-люспестите риби се приготвят най-добре на скара или във фурната, когато са увити във фолио. Съчетаването на риби със зеленчуци на скара или на пара е страхотна идея. Можете да използвате зеленчуци като чушки, моркови и тиквички с малко олио и лека смес от подправки. След това ги направете на шишчета и ги поставете на скарата или ги увийте в собствен пакет от фолио и ги поставете върху скарата или решетка на фурната.
2. Картофени гарнитури за риба
Картофите винаги са страхотна гарнитура, независимо как ги приготвяте – печени, пържени или на пюре. Независимо от начина, по който ги правите, вкусът им е отличен с бяла риба като треска или тилапия. Картофено пюре с лимон и печени картофи с розмарин са две от любимите картофени гарнитури с бяла риба.
3. Подходяща салата за риба
Когато търсите лека и проста гарнитура, пълна с фибри, няма как да сбъркате със салата. Сладостта на рибата като сьомгата се съчетава добре с горчивината на едри листни зеленчуци като кейл, например. Тилапия и други подправени риби се съчетават добре със салати от царевица и боб.
Изберете вашата идеална зеленчукова гарнитура за любимата си риба на скара, пълнена риба, рибни кюфтенца.
Коментари