Супата топчета е по същество домашно приготвена супичка с фиде и зеленчуци, в която се добавят малки топчета за супа от пилешка, телешка или свинска кайма (по избор). Толкова е вкусна и питателна!
Топчетата от смляно месо (около 300-400 грама) съдържат още класически съставки като пасиран лук, галета, ориз, черен пипер, яйце и други. Нужно е само да омесите всичко в купа и да оставите да престои поне за час в хладилник.
Домашната супа топчета е толкова лесна и бърза за приготвяне. След като оформите топчетата от омесената с останалите съставки кайма, ги поставяте в тенджера с около 2 литра вода (можете да разтворите в нея едно кубче зеленчуков бульон на Maggi, но не слагайте сол, ако направите това, защото бульонът е солен) заедно с нарязани моркови, картофи, пащърнак, нарязана на ситно глава стар лук, глава целина и зехтин за да получите накрая една страхотна супа с топчета.
След като топчетата са готови (трябва оризът да омекне), добавяте фиде и подходящи подправки като черен пипер, дафинов лист, мащерка, целина (стърк от зелената ѝ част), магданоз, лют червен пипер, сол и всичко по ваш вкус.
Изстине ли, не забравяйте да застроитежс едно яйце разбито с половин кофичка кисело мляко. Един чудесен завършек на овкусяването на вкусната супа е да добавите и сок от лимон.
Вижте също как се прави застройка за супа топчета, научете тези хитринки за вкусна супа топчета или опитайте нашата безотказна рецепта за супа топчета за ценители.
Коментари