Gotvach.bg»Съвети»Как да направим сос за спагети с пресни домати?

Как да направим сос за спагети с пресни домати?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231892
Как да направим сос за спагети с пресни домати?

Сосът от домати и босилек е класически и традиционен, като е характерен за средиземноморската кухня. Приготвен е с пресни домати, моркови, лук, целина и босилек.

Евтин, вкусен и концентриран сос, идеален за подправяне на всяко основно ястие от риба, до месо, домашна пица или предястия. Въпреки това този кремообразен и вегански сос се използва от древни времена за подправяне на паста!

Спагетите с доматен сос са едно от любимите ястия за малки и големи. Сосът от пресни домати и босилек е много лесен за приготвяне. С мелница за зеленчуци можете да получите подходящата текстура и ще премахнете всички доматени люспи (тази стъпка наистина влияе върху качеството на соса). Също така можете да премахнете сами семките и люспите на доматите и да пасирате.

Невъзможно е да устоите на сос с тези вкусове и аромати. Това е идеалният доматен сос за цялото семейство.

Можете да държите в доматения сос в буркан или да замразите във фризера, за да имате и за лятото или през цялата година на вашата маса.

Необходими продукти:

пресни домати - 1 кг, узрели

моркови - 100 г

целина - 100 г

лук - 80 г

зехтин - 20 мл екстра върджин

сол-10 г

пресен босилек - 5 листа

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете морковите, лука и целината. Измийте доматите и ги разделете наполовина с нож, също така отстранете всички семки вътре, както и люспите.

Във висока тенджера сложете всички зеленчуци, нарязани на едро, подправките, зехтина и пресния босилек. Покрийте с капак, разбъркайте и оставете да се задушат. Оставете доматения сос за спагети да се готви на слаб, огън за около един час. След това пасирайте. Съхранявайте до 5 дена в хладилник или за по-дълъг период от време във фризер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати