Gotvach.bg»Съвети»Какви подправки се слагат на агнешка главичка?

Какви подправки се слагат на агнешка главичка?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265

Агнешката главичка е придобила популярност по цял свят, но не е по вкуса на всеки. Много хора с удоволствие биха я изхвърлили.

За други пък печената агнешка главичка е деликатес!

Със своята деликатна текстура агнешката главичка се топи в устата, когато е добре сварена. Ето защо трябва да внимавате, особено когато я приготвяте.

Ако готвите агнешката главичка отделно, не забравяйте да я измиете добре и да я накиснете във вода, за да извлечете кръвта. Идейно е след това да я сложите в подходящ найлонов плик и да я натриете с подправки като сол, черен пипер, бахар, щипка риган, джоджен, да добавите също един-два дафинови листа.

Биха били подходящи и други подправки по ваш вкус и дори зеленчуц като морков, лук, чесън и магданоз.

Накрая завържете плика и след това варете в тенджера с вода.

Така подготвената агнешка главичка се вари на среден огън около два часа.

Когато е готова, отделете местото, агнешкия език (почистен от кожата), извадете мозъка и добавете малко масло. После се насладете на невероятното агнешко ястие, което приготвихте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен