Агнешката главичка е придобила популярност по цял свят, но не е по вкуса на всеки. Много хора с удоволствие биха я изхвърлили.
За други пък печената агнешка главичка е деликатес!
Със своята деликатна текстура агнешката главичка се топи в устата, когато е добре сварена. Ето защо трябва да внимавате, особено когато я приготвяте.
Ако готвите агнешката главичка отделно, не забравяйте да я измиете добре и да я накиснете във вода, за да извлечете кръвта. Идейно е след това да я сложите в подходящ найлонов плик и да я натриете с подправки като сол, черен пипер, бахар, щипка риган, джоджен, да добавите също един-два дафинови листа.
Биха били подходящи и други подправки по ваш вкус и дори зеленчуц като морков, лук, чесън и магданоз.
Накрая завържете плика и след това варете в тенджера с вода.
Така подготвената агнешка главичка се вари на среден огън около два часа.
Когато е готова, отделете местото, агнешкия език (почистен от кожата), извадете мозъка и добавете малко масло. После се насладете на невероятното агнешко ястие, което приготвихте!
Коментари