Сьомгата е една от най-вкусните и полезни риби. Тя стана любима на много хора, особено на онези, които спазват диетични режими. Приготвя се много лесно – може да се пече, задушава или да се готви на пара. Тъй като месото ѝ е много крехко, тя става готова само за няколко минути.
Но когато приготвяте сьомга, задължително трябва да помислите и за гарнитура към тази вкусна риба. Традиционно към рибите се поднасят картофена или зелева салата. Тук също може да ги поднесете, но вкусът на сьомгата сякаш изисква по-различни зеленчуци.
Тя би си отивала много добре с различни задушени зеленчуци – брюкселско зеле, моркови, аспержи. Сьомгата може да се поднесе с лека зелена салата, салата айсберг с малко домати, чушки и краставици, както и със спанак, задушени броколи, малко царевица, салата с кускус.
За дресинг на зелените салати към сьомгата може да използвате малко зехтин, прясно изстискан лимонов сок, черен пипер и сол. Сьомгата се поднася и с гарнитура от варен ориз.
Вижте и няколко идеи за вкусна сьомга: Сьомга на грил фурна, Лесна картофена салата със сьомга и Сьомга стек на грил тиган.
Коментари