Gotvach.bg»Съвети»Как се задушават скариди?

Как се задушават скариди?

Как се задушават скариди?

Когато стане въпрос за ястия с морски дарове, то няма как да не се спомене за скаридите. Те са класическо вкусно ястие, носещо със себе си морския бриз.

Преди консумацията на този продукт обаче, трябва да се уверите, че скаридите нямат жълтеникав цвят, влажна черупка, тъмна глава или черни петна по крачетата. Тези признаци са индикатори, че продуктът не е годен за употреба.

Ако пък вашите скариди имат характерен външен вид, то свободно можете да си приготвите вкусно ястие с тяхно присъствие. Най-известният метод за готвенето им е чрез задушаване. Ето как да го постигнете и кои са най-известните продукти за целта:

Готварският метод на задушаване се състои в следните стъпки:

- загрявате масло или зехтин в горещ тиган;

- добавяте скаридите, без да ги белите;

- добавяте подправки по избор;

- сотирате скаридите в тигана, докато не получите характерния розов цвят;

- добавяте продукта, с който ще ароматизирате скаридите, и оставяте на слаб огън за около 5-7 минути.

А ето с какви продукти можете да задушите своите скариди:

- най-често срещаният продукт за задушаване на скаридите бялото вино. То придава страхотен аромат на скаридите и ги прави по-сочни и апетитни;

- маслото е лесен, бърз и изключително вкусен начин за задушаване;

- сметаната е друг продукт, който успява да придаде сочност на скаридите;

- живата бира е по-нестандартен метод за задушаване, който обаче дава зашеметяващи резултати;

- можете да задушите своите скариди с гъби, домати и черен пипер. Това е подходяща рецепта за любителите на пикантната кухня.

Вижте и идеи как да си приготвите:

- Скариди на Тиган;

- Скариди на Скара;

- Спагети със скариди;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати