Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Бланшират Скариди
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Когато водата кипне в нея се слагат скаридите и се бланшират за не повече от 1 минута....

Преди поднасяне поръсете скаридите със ситно нарязан свеж магданоз.
Поднесете бланширани скариди на фурна с чаша хубаво вино!...

Замразените сурови скариди се размразяват съвсем малко - колкото да се размразят и се пускат във вряща вода....

Вкусът на някои зеленчуци след бланширане се подобрява - така например е при картофите....

Добавете тигровите скариди и оставете да ври за около 5-7 минути, докато скаридите се сварят и се омекнат....

След овкусяване с подправки по вкус сосът се разбърква добре, добавя се в салатата и може да се украси с няколко скариди....

Ако са ви сервирали скаридите на клечки, то тогава те се топят в сос и се ядат от клечката....

2

Така скаридите могат да се хванат с пръсти, когато се консумират - за улеснение....

Астаксантинът е компонент на водораслите, които се консумират от скариди. По тази причина скаридите са основен източник на астаксантин....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 5
51
41
32
21
10
Дай твоята оценка: