Пилешките трътки са продукт, присъстващ в разнообразни рецепти. Те са апетитни, сочни, засищащи и сравнително лесни за приготвяне. Важно условие при тяхното сготвяне е правилното почистване. Ако пропуснете тази стъпка, то ястието ви няма да бъде здравословно и правилно сготвено.
Ето как да почистите пилешките трътки:
За да почистите пилешките трътки по-лесно, бързо и сигурно, то е препоръчително да ги поставите в купа с вода. Първо трябва да отстраните всички пера, останали по трътките.
Следващата стъпка е да почистите мастната тъкан. Тя се намира точно под издутата и заострена част на трътката. Когато махнете издатината, ще забележите жълта течност с гъста консистенция.
Необходимо е да премахнете цялата течност, за да сте сигурни, че трътката е правилно почистена. Когато почистите пилешките трътки, трябва да ги поставите в студена вода.
Предварително в нея сложете около 1 ч.ч. сол. Поставените трътки трябва да престоят в купата с вода за около 10 минути. След това е необходимо да ги измиете повторно и да ги изцедите с гевгир. След като са добре изплакнати, може да преминете към тяхното сваряване.
А ето няколко идеи за приготвяне на вкусни рецепти с пилешки трътки:
- Панирани пилешки трътки с бира;
- Пилешки трътки със сметанов сос;
Коментари