Gotvach.bg»Съвети»Как се почистват пилешки трътки?

Как се почистват пилешки трътки?

Как се почистват пилешки трътки?
Снимка: Зори
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.

Пилешките трътки са продукт, присъстващ в разнообразни рецепти. Те са апетитни, сочни, засищащи и сравнително лесни за приготвяне. Важно условие при тяхното сготвяне е правилното почистване. Ако пропуснете тази стъпка, то ястието ви няма да бъде здравословно и правилно сготвено.

Ето как да почистите пилешките трътки:

За да почистите пилешките трътки по-лесно, бързо и сигурно, то е препоръчително да ги поставите в купа с вода. Първо трябва да отстраните всички пера, останали по трътките.

Следващата стъпка е да почистите мастната тъкан. Тя се намира точно под издутата и заострена част на трътката. Когато махнете издатината, ще забележите жълта течност с гъста консистенция.

Необходимо е да премахнете цялата течност, за да сте сигурни, че трътката е правилно почистена. Когато почистите пилешките трътки, трябва да ги поставите в студена вода.

Предварително в нея сложете около 1 ч.ч. сол. Поставените трътки трябва да престоят в купата с вода за около 10 минути. След това е необходимо да ги измиете повторно и да ги изцедите с гевгир. След като са добре изплакнати, може да преминете към тяхното сваряване.

А ето няколко идеи за приготвяне на вкусни рецепти с пилешки трътки:

- Панирани пилешки трътки с бира;

- Пилешки трътки с масло;

- Пилешки трътки със сметанов сос;

- Печени трътки с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен