Gotvach.bg»Съвети»Какво е сирище и как се прави

Какво е сирище и как се прави

МарияМария
Новак
2351
Какво е сирище и как се прави

Технологията за производството на сирене със сирище включва използването на специален метод за преработване на млякото, към което се добавя специфичен ензим, който се образува в стомаха на новородено теле.

Той допринася за естествената ферментация на млечните продукти и придава специален деликатен аромат и гъста текстура.

Поради особеностите на технологичния процес производството на сирищни ензими в големи количества е невъзможно. За да бъде извлечено веществото, телешкият стомах се надува с въздух и се изсушава. Полученият краен продукт представлява бял твърд прах. Производството му е изключително трудоемко и скъпо, поради което са разработени различни аналози.

Изкуствено производство на микробна маса за ферментация е възможно при използване на плесенни бактерии и гъби. Този неживотински вариант прави възможна употребата му и от вегетарианци, а биотехнологията гарантира по-лесен и евтин производствен процес.

Животинско сирище ще откриете в твърдо и течно състояние или под формата на паста в аптеки и мандри.

Зеленчуково и микробно сирище може да потърсите в магазини, специализирани в продажбата на натурални продукти или да поръчате онлайн.

Вижте как да си приготвите лесно и вкусно домашно сирене или домашен кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати