Gotvach.bg»Съвети»Как да съживим увехнала зелена салата

Как да съживим увехнала зелена салата

Как да съживим увехнала зелена салата

Зеленчуците са изключително полезна за организма храна, която доставя ценни витамини и минерали.

Зелената салата е характерен пролетен зеленчук, който притежава много хранителни качества. В състава му влизат витамини A, B, C, E, полезният витамин K, както и доста фибри.

А ето какво можете да направите при увяхване на вече откъсната салата, която сте забравили в хладилника. Ако вашата салата е увехнала и е загубила свежестта си, има вариант да я спасите.

Най-ефективният метод за възвръщане на свежестта на вашата салата е като я поставите в купа, пълна с вода. В нея добавете няколко капки лимонов сок и след това я поставете в хладилника за половин час.

Когато това време измине, вашата салата трябва да бъде отново хрупкава и свежа.

Характерното за зелената салата е, че има различни сортове, които се делят на летни и есенно-зимни. Общото между тях е, че обичат слънцето и топлината, затова оптималната температура за отглеждане е в рамките на 16-20 °C.

Въпреки това зелената салата се смята за непретенциозен зеленчук, който може да се развива при полагането на минимални усилия.

Важно е обаче да се спазват определени правила при отглеждането на този зеленчук. Едно от тях е да се следи влажността на почвата и да се полива при необходимост. Ако допуснете този пропуск и температурите навън са високи, то много вероятно ще се стигне до постепенно увяхване на салатата. Това води до пожълтяване или покафеняване на листата, както и до загуба на техния свеж вид.

Положителният аспект при това явление е, че в ранен стадий може да бъде контролирано и дори предотвратено изцяло.

След като сте съживили полезната маруля или зелена салата, може да си приготвите с нея дори таратор със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати