Gotvach.bg»Съвети»Как изглежда киселецът?

Как изглежда киселецът?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как изглежда киселецът?

Обикновеният киселец е многогодишна билка, която визуално притежава следните характеристики:

- дълги, стреловидни листа.

- ярък, смарагдов цвят.

Има 4 различни вида киселец:

Въпреки че има много разновидности на киселец (всички имат подобен цвят, текстура и остър вкус), най-често срещаните форми, използвани в готвенето, са френският и градинският киселец.

По-голямата част от билките, обозначени просто като „киселец“ в хранителния магазин, са градински киселец (известен още като обикновен киселец). Има и няколко други често срещани разновидности на киселец, които могат да бъдат забелязани на пазара или да растат в дивата природа:

Френски киселец (Rumex Scutatus) - кулинарна билка с произход от Франция, която обикновено се използва в салати. Френският киселец има по-ниско съдържание на оксалова киселина от обикновения киселец и поради това има малко по-мек кисел вкус.

Овчи киселец (Rumex acetosella) – известен също като червен киселец, полски киселец и кисел плевел, тази многогодишна билка обикновено се използва за медицински цели, но може да се използва и в готвенето. Овчият киселец може да бъде идентифициран по малките стреловидни листа, които растат върху изправено червено цъфтящо стъбло.

Див киселец, отглеждан в пасища по целия свят, разпознаваем по малките си сърцевидни листа, напомнящи на детелина.

Ямайски киселец (Hibiscus Sabdariffa) - многогодишно тревисто растение с пурпурен оттенък. Ямайският киселец най-често се използва за приготвяне чай от киселец, който е популярен на Карибските острови.

След като знаете какви видове киселец има, вижте и няколко вкусни идеи с него:

- баница с киселец;

- супа от киселец;

- каша от киселец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати