Лазанята е едно от най-вкусните италиански ястия. Съществуват хиляди разновидности на това класическо италианско ястие. Можете да си приготвите:
- лазаня със спанак и сирене;
- лазаня със сирена и много други.
Как правилно се нарежда лазаня обаче, е въпрос, който много домакини се питат и затова в следващите редове ще ви разкажем:
Как точно се реди вкусната лазаня
Някои домакини не слагат Бешамел на дъното на тавичката, в която ще пекат лазанята. Това обаче е грешка. Лазанята винаги започва и завършва със сос Бешамел. На дъното на тавата се слага един черпак от соса и се разнася хубаво с помощта на кора за лазаня или с лъжица, или пък с помощта на черпака.
След това се подреждат ред кори за лазаня, след което следва плънката, която сте приготвили.
Ако желаете, между всеки ред кори и плънка, можете да добавите по малко бешамел и кръгчета моцарела, така ястието ще стане още по-сочно. Можете да добавите и настърган кашкавал.
След като сте сложили първия ред кори и плънка, след това отново се слагат кори, плънка, малко бешамел, избраните сирена и така се процедира, докато ви свършат корите.
Ако желаете, корите можете да ги попарите леко във вода, за да омекнат, ако са купени от магазина. А можете и сами да си приготвите кори за лазаня.
След като сте сложили и последния ред кори, отново се завършва с Бешамел, като тук кашкавал не се слага. Ако сложите кашкавала върху бешамела, преди да изпечете лазанята, има опасност той да остане суров.
Затова, след като сложите Бешамела, ястието се запича за около 40 минути и след това се слага кашкавал и се запича за още 10 минути.
Вкусната домашна лазаня ще стане още по-сочна, ако наистина между всеки ред освен кашкавал сложите и моцарела или друг вид сирене по ваш избор.
По този начин може да редите:
- постна лазаня;
Коментари