Лазанята е ястие, което буди асоциации с магията на италианската кухня. Тя се смята още за най-древната форма на паста, която има корени в египетски-римските култури. Днес лазанята запазва своята популярност като изключително вкусно и насищащо ястие.
С какво обаче си подхожда този италиански специалитет?
Алкохол. Трудно може да се представи вкусната лазаня без компания в лицето на чаша алкохол. Съчетанието между двете е страхотна комбинация, тъй като се допълват взаимно и превръщат храненето в цялостно изживяване.
Най-подходящият алкохол за лазанята е виното. Почти всеки вид се комбинира с италианското ястие, но като най-добър избор се отличава мерлото и неговите забележителни качества като стилна напитка.
Салата. Лазанята е достатъчно наситено ястие, което определено задоволява потребностите на всеки ценител на храната. Въпреки това, салатата е естествено допълнение към всяко ястие. За да се поддържа италианската нотка и да се подсили магичното преживяване, то е подходящо да комбиниране пастата със салата от домати и босилек.
За целта можете да приготвите лесна и семпла салата от резенчета домат, пресен босилек и по желание, да добавите сирене моцарела. Тази салата ще бъде перфектното въведение в една италианска и стилна вечеря, която няма да ви остави безразлични.
Друга идея е да комбинирате лазанята с плато от сирена, които да овкусите по ваш избор. Триадата лазаня, сирена и вино е друга изкушаваща идея, която със сигурност ще ви заплени.
След като знаете с какво да поднесете лазанята, вижте и някои вкусни рецепти за:
Коментари