Gotvach.bg»Съвети»Какво е пестил?

Какво е пестил?

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Какво е пестил?
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Пестилът представлява старинен руски продукт, който в миналото е бил изключително скъп и много трудно се е намирал. Приготвял се е от ябълкова каша, яйчен белтък и мед. С течение на годините във Франция заменили меда със захар.

Най-общо казано пестилът представлява сгъстена и изсушена плодова каша. Ако не се добави захар или друг подсладител, пестилът е изключително полезен и не предизвиква напълняване,а напротив – помага на хора, страдащи от лениви черва, помага за намаляване на лошия холестерол.

В наши дни най-често се приготвя пестил от сини сливи, чийто аромат е невероятен. Пестилът от сини сливи няма нуда от добавена захар. Пестилът е изключително полезен за здравето, защото не съдържа примеси, приготвя се в чист вид и така се запазват всички полезни вещества.

Пестилът не бива да се бърка с мармалада, защото технологията на приготвяне е коренно различна. Пестилът има изключително гъста консистенция и трябва да се разрязва с нож, за да се консумира. Той постига тази консистенция, като сместа се изсипва във форма и се оставя да се втвърди. Пестилът се съхранва на тъмно, сухо и хладно място до 6 месеца.

Вижте и някои страходни идеи за приготвяне на пестил: пестил от сини сливи, пестил от ябълки, пестил от орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен