Gotvach.bg»Съвети»Как се вари замразено пиле?

Как се вари замразено пиле?

Как се вари замразено пиле?

Замразеното месо е изключително удобна алтернатива за всички домакини, които имат възможност да съхраняват месото си вкъщи или пък искат да имат подръка лесен вариант от магазина при липса на идеи.

Ако имате у дома или закупите замразено пиле, то съществуват някои тънкости за неговото приготвяне.

Ето какво трябва да знаете за готвенето на замразено пиле:

Първата и най-важна стъпка, независимо за какво месо става въпрос, е да го размразите. Макар да звучи логично, много от хората допускат грешката да бързат с процеса на размразяване. Всъщност това трябва да стане бавно – колкото по-бавно се размразява пилешкото месо, толкова по-малко от неговите полезни свойства и сокове се губят.

За да се случи размразяването поетапно, то можете да действате, като, първо, прехвърлите пилето от фризера към хладилника. За целта поставете подходящ съд като тенджера или голяма купа, а след това го покрийте с мокро парче плат.

Това е важна стъпка, защото спомага разтапянето на ледените кристали да се забави. По този начин мускулните влакна поемат влагата и набъбват, като така се възстановяват свойствата не месото – пилето започва да придобива качества на охладено месо, а не на замразено.

Това постепенно размразяване има своя недостатък и това е времето. Ако искате да го сготвите, то трябва да си предвидите предварително размразяване от порядъка на 10-12 часа. За сметка на това обаче ще получите крехко и сочно месо.

Ако все пак бързате, за да го приготвите – то компромисният вариант е да го оставите 4-5 часа на стайна температура. Избягвайте да го съхранявате на топло място.

За да сготвите пилешкото месо, то трябва да го измиете добре и след това да го нарежете. За целта използвайте остър нощ, за да не рискувате загубата на сок. Ако месото вече е почистено, можете веднага да го поставите в тенджера и да го варите.

Никога не слагайте замразено пиле да се вари директно, без да е размразено.

А ако се чудите какво да приготвите с вече свареното замразено пиле, ви предлагаме:

- пиле фрикасе;

- пилешка каша;

- салата с пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен