Ако искате да си направите чийзкейк, но не знаете как да направите основата или по-точно блата за него - то този съвет е за вас.
Как да си направите перфектния блат за чийзкейк
- Със сигурност знаете, че за направата на блат за чийзкейк са нужни бисквити и масло. Ако имате форма за торта, която е с разбери 20-22 см, ще са ви нужни около 240 г бисквити и около 125 г меко масло;
- Препоръчително е да използвате чаени бисквити, защото тяхното смилане или счукване става много лесно. Ако не можете да намерите чаени бисквити, може да използвате и обикновени, те също ще ви свършат работа;
- Другата важна съставка, която трябва да използвате, за да получите идеален резултат, е маслото. Маслото, което ползвате, е хубаво да е топло, даже да е горещо, не само да е меко;
- Има няколко процеса за направата на блата за чийзкейк. Първо, както казахме, бисквитите, които ще ползвате, трябва да се смелят или натрошат много на ситно;
- После, трябва да добавите маслото и много внимателно да го смесите с бисквитите. Количеството масло е относително, защото то зависи от това колко масло ще поемат бисквитите;
- Когато сложите толкова масло, колкото е нужно, се получава един хомогенен блат за чийзкейк, който много лесно можете да разпределите във формата, която ще използвате. Ако пък маслото е по-малко, отколкото трябва, блатът се рони. Ако пък сложите повече масло, отколкото е нужно, това по принцип ще направи блата лесен за обработка, но след това ще ви създаде проблеми;
- Когато в блата има по-малко масло, отколкото е нужно, както казахме, става ронлив, но освен това, когато се опитате да го режете, ще имате проблеми, защото няма да може да нарежете хубави парчета. Ако пък прекалите с маслото, помага на блата да придобие идеална форма, но в последствие не позволява на бисквитите да се напоят с крема, а това ще доведе до много неприятна твърдост на блата;
- Ако пък имате късмет и сте сложили точното количество масло, то ще имате перфектен блат за чийзкейк, който можете да нарежете на идеални парчета и да имате домашен чийзкейк, който се топи в устата.
Използвайте нашите съвети когато приготвяте своя любим:
Коментари