Gotvach.bg»Съвети»Как се прави основа (блат) на чийзкейк?

Как се прави основа (блат) на чийзкейк?

Как се прави основа (блат) на чийзкейк?

Ако искате да си направите чийзкейк, но не знаете как да направите основата или по-точно блата за него - то този съвет е за вас.

Как да си направите перфектния блат за чийзкейк

- Със сигурност знаете, че за направата на блат за чийзкейк са нужни бисквити и масло. Ако имате форма за торта, която е с разбери 20-22 см, ще са ви нужни около 240 г бисквити и около 125 г меко масло;

- Препоръчително е да използвате чаени бисквити, защото тяхното смилане или счукване става много лесно. Ако не можете да намерите чаени бисквити, може да използвате и обикновени, те също ще ви свършат работа;

- Другата важна съставка, която трябва да използвате, за да получите идеален резултат, е маслото. Маслото, което ползвате, е хубаво да е топло, даже да е горещо, не само да е меко;

- Има няколко процеса за направата на блата за чийзкейк. Първо, както казахме, бисквитите, които ще ползвате, трябва да се смелят или натрошат много на ситно;

- После, трябва да добавите маслото и много внимателно да го смесите с бисквитите. Количеството масло е относително, защото то зависи от това колко масло ще поемат бисквитите;

- Когато сложите толкова масло, колкото е нужно, се получава един хомогенен блат за чийзкейк, който много лесно можете да разпределите във формата, която ще използвате. Ако пък маслото е по-малко, отколкото трябва, блатът се рони. Ако пък сложите повече масло, отколкото е нужно, това по принцип ще направи блата лесен за обработка, но след това ще ви създаде проблеми;

- Когато в блата има по-малко масло, отколкото е нужно, както казахме, става ронлив, но освен това, когато се опитате да го режете, ще имате проблеми, защото няма да може да нарежете хубави парчета. Ако пък прекалите с маслото, помага на блата да придобие идеална форма, но в последствие не позволява на бисквитите да се напоят с крема, а това ще доведе до много неприятна твърдост на блата;

- Ако пък имате късмет и сте сложили точното количество масло, то ще имате перфектен блат за чийзкейк, който можете да нарежете на идеални парчета и да имате домашен чийзкейк, който се топи в устата.

Използвайте нашите съвети когато приготвяте своя любим:

- тиквен чийзкейк;

- боровинков чийзкейк;

- шоколадов чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен