Маслиновата паста е лесно, вкусно и наистина изискано предястие, което може да сложите на трапезата си, когато очаквате специални гости.Маслиновата паста може да се поднесе намазана върху препечени филийки, както и да послужи като плънка за яйца или различни зеленчуци.
Едно от големите предимства на маслиновата паста е това, че може лесно да бъде приготвена в домашни условия, а след това да бъде съхранявана в бурканчета в хладилника в продължение на поне 2 месеца.
За приготвянето на маслинова паста, достатъчна за предястие на четирима души, са ви нужни 200 г черни маслини (обезкостени, 2 скилидки чесън, 1 китка магданоз, 4 с.л. зехтин, черен пипер и сол на вкус. Маслините, чесънът и магданозът се нарязват на ситно. Добавят се останалите продукти и се пасират с блендер.
Може да разнообразите базовата рецепта за маслинова паста, като към продуктите прибавите зелени маслини или каперси, кромид лук и лимонов сок, дори 1-2 рибки аншоа.
Излишно е да ви казваме, че маслиновата паста е изключително полезна, защото доставя на организма ви големи количества омета -6 и омега-9 ненаситени мастни киселини, както и витамини А, В и D.
Това е още една причина да започнете деня си с препечена филийка, намазана с маслинова паста – перфектната закуска, която ще ви засити за дълго време и ще ви зареди с енергия. Още рецепти за маслинова паста може да откриете на нашия сайт.
Коментари