Пилето е сред най-разпространените и предпочитани видове месо. То е сред главните източници на животински протеин и доставя редица ползи за здравето на организма.
Пилешкото месо предоставя ценни вкусови и хранителни свойства. В негова порция от 100 г се съдържат 125 калории и 24 г протеин.
Пилешкото е и фаворит в редица кулинарни рецепти, като позволява всякакъв вид термична обработка – пържене, печене, варене и др.
Панираното пилешко месо е друг вариант за приготвяне на месото. Това е кулинарен метод, който позволява бързо приготвяне на вкусни засищащи рецепти.
Как да панирате пиле
Необходимите продукти за паниране на пиле са галета и яйца. Първо, нарязвате месото на порции, които можете да овкусите по избор с подправки като сол или черен пипер.
Поръсвате пилешките късчета с лимонов сок, след което можете да го приберете, за да се охлади за около час.
Следващата стъпка е да оваляте месото в галета и да го разплескате с дъска за рязане. След това потапяте месото с галетата в съд с разбърканите яйца.
Готовите панирани пилешки филенца ги изпържвате в силно сгорещено олио. Можете да познаете, че пилешкото панирано месо е готово, когато получите златиста хрупкава коричка.
По същия начин може да приготвите панирани пилешки бутчета или панирани пилешки крилца.
Коментари