Gotvach.bg»Съвети»Как се панира пиле?

Как се панира пиле?

Как се панира пиле?
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Пилето е сред най-разпространените и предпочитани видове месо. То е сред главните източници на животински протеин и доставя редица ползи за здравето на организма.

Пилешкото месо предоставя ценни вкусови и хранителни свойства. В негова порция от 100 г се съдържат 125 калории и 24 г протеин.

Пилешкото е и фаворит в редица кулинарни рецепти, като позволява всякакъв вид термична обработка – пържене, печене, варене и др.

Панираното пилешко месо е друг вариант за приготвяне на месото. Това е кулинарен метод, който позволява бързо приготвяне на вкусни засищащи рецепти.

Как да панирате пиле

Необходимите продукти за паниране на пиле са галета и яйца. Първо, нарязвате месото на порции, които можете да овкусите по избор с подправки като сол или черен пипер.

Поръсвате пилешките късчета с лимонов сок, след което можете да го приберете, за да се охлади за около час.

Следващата стъпка е да оваляте месото в галета и да го разплескате с дъска за рязане. След това потапяте месото с галетата в съд с разбърканите яйца.

Готовите панирани пилешки филенца ги изпържвате в силно сгорещено олио. Можете да познаете, че пилешкото панирано месо е готово, когато получите златиста хрупкава коричка.

По същия начин може да приготвите панирани пилешки бутчета или панирани пилешки крилца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен