При транжирането на свинско месо животното се отделя на девет основни части. Това са свинска глава, свински врат, свински котлет, свинско бонфиле, свинско контрафиле, горен свински бут, долен свински бут, свински гърди и свинска плешка.
Свинските карета спадат към групата на т.нар. първокачествено свинско месо. Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина. Това налага да се приготвят с повишено внимание, в противен случай рискувате месото да стане много сухо.
Въпреки това свинските карета са сред най-вкусните и предпочитани свински продукти. Свинските карета стават превъзходни запечени на тиган или на фурна с богат сос.
На нашия сайт може да намерите рецепти за приготвянето на свински карета с бекон и сметана, телешки карета на скара, свински карета с топено сирене, както и за еленски каренца, които непременно трябва да опитате.
Коментари