Преди да отговорим на въпроса как се правят чеснови багети, трябва да уточним какво всъщност представляват багетите. Всъщност зад името багети се крият обикновените хрупкави френски франзели, които са обичани от мнозина.
Те се приготвят с обикновено пшеничено или типово брашно, прясно мляко, масло, захар и мая. От продуктите се замесва меко тесто, което след втасване е оформя на рула, за да им се придаде традиционната форма на франзели.
Чеснови багети се приготвят като към обикновените багети се добави чесън, а по желание и други подправки. Чесънът се добавя не в самото, а се поставя допълнително отгоре.
Чесън и свежи зелени подправки могат да се поръсят върху втасалите багети непосредствено преди печенето им във фурната.
Другият вариант за приготвянето на чеснови багети е готовите багети да се нарежат на колелца, след което върху всяко от тях да се нанесе смес от пресован чесън, масло и др. и да се запекат за няколко минути под грил.
Коментари