Gotvach.bg»Съвети»Как французите приготвят палачинки?

Как французите приготвят палачинки?

Как французите приготвят палачинки?

Едва ли има човек, който да не обича палачинки. Във всяко едно кътче на света правят палачинките по различен начин. Всяака страна си има определена рецепта и начин на приготвяне.

В този съвет ще обърнем по-специално внимание на това как французите приготвят своите палачинки, наречени още Креп. Както навсякъде другаде, така и във Франция е много важно как се приготвя тестото за палачинките.

Как се прави тесто за френски палачинки Крепс

За да си направите френски палачинки ще ви трябват 3 яйца, 180 г брашно, 50 г масло, 500 мл прясно мляко, 1 ч.л. бакпулвер, щипка сол, олио.

Приготвянето става по следният начин:

Разбиват се едно след друго яйцата, половината прясно мляко, маслото, солта и половината брашно. След като всичко се смеси добре, се слага и другата част от брашното. Ако тестото ви се струва много гъсто, то може да добавите останалото ви мляко или малка част от него, докато получите желаната от вас гъстота.

Палачинките се готвят в специален тиган, който е леко намазан с олио;

Тънкостите при приготвяне на френски палачинки

До тук всичко е лесно за изпълнение. Има обаче някои тънкости, които французите прилагат. Тестото за палачинки може да се приготвя и с прясно мляко, и с вода. Когато палачинките се правят с мляко, те стават по-еластични и по-сочни. Ако се направят с вода, остават по-жилави;

Преди да добавите брашното към сместа за палачинки, е добре да го пресеете. По този начин в него влиза достатъчно въздух, който ще помогне на тестото да стане пухкаво.

Много е важно яйцата и млякото, които ще използвате за направата на френските палачинките, да са със стайна температура. Хубаво е също млякото да е леко затоплено, а яйцата да са извадени предварително от хладилника.

Много важно правило при направата на френски палачинки е, първо, да смесите течните съставки. След това се слага пресятото брашно, като се бърка непрекъснато, за да не останат бучки.

За да бъде перфектна една палачинка, тя трябва да е със златист цвят, да е тънка, а по краищата да е хрупкава. Когато добавите масло в сместа, не е нужно постоянно да мажете тигана с олио след всяка палачинка.

Друга тънкост при приготвянето на френски палачинки е преди почнете да пържите палачинките, да намажете тигана с малко масло. Трябва да е много малко и затова е хубаво да използвате четка.

Това колко ще е дебела палачинката, зависи пряко от това колко тесто слагате в тигана.

Вижте как се правят прословутите Крепс Сюзет и сочните какаови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати