Агнешката плънка е вкусна и ароматна добавка към печено агнешко или пълнено агне. Със смес от билки и подправки тази рецепта за пълнеж ще добави дълбочина и богатство на вашето ястие.
Ето как да го направите:
За плънка за агне са ви нужни:
1 хляб, стар и нарязан на малки кубчета
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
4 скилидки чесън, смлени
2 стръка целина, нарязани на кубчета
1 чаша пилешки или зеленчуков бульон
2 супени лъжици пресен розмарин, нарязан
2 супени лъжици прясна мащерка, наситнена
1 чаена лъжичка изсушен градински чай
1 чаена лъжичка майорана
Сол и черен пипер на вкус
1/2 чаша разтопено масло
1/2 чаша нарязан магданоз
1/2 чаша сушени боровинки (по желание)
Как да направим плънка за агне
В началото на приготвянето на вкусната плънка за агне загрейте фурната си до 175°C.
В голям тиган загрейте 2 супени лъжици масло на среден огън. Добавете нарязаните на кубчета лук, целина и чесън в тигана и гответе, докато омекнат и станат ароматни, около 5 минути.
Добавете нарязания на кубчета хляб в тигана и разбъркайте със сварените зеленчуци, докато хлябът се покрие с маслото.
В малка купа смесете заедно пилешкия или зеленчуковия бульон, нарязания розмарин, мащерката, салвията, майораната, сол и черен пипер. Изсипете тази смес върху хляба и зеленчуците в тигана и разбъркайте, за да се смесят.
Ако използвате, добавете нарязания магданоз и сушените боровинки към сместа за плънката и разбъркайте, докато всичко се разпредели равномерно.
Изсипете сместа за плънката в голям гювеч и напръскайте отгоре останалото разтопено масло. Покрийте съда с фолио и го поставете във фурната.
Печете плънката за агнешко за 20 минути, след това отстранете фолиото и печете още 10-15 минути или докато горната част стане хрупкава и златисто кафява.
Сервирайте агнешката плънка гореща заедно с вашето печено агне или друго месо и се насладете на вкуса, който придава на вашата храна.
Това е! Тази лесна рецепта за агнешко пълнено със сигурност ще се хареса на тълпата. Независимо дали го сервирате като гарнитура или като плънка за печени меса, билките, подправките и зеленчуците в тази рецепта ще донесат дълбочина и вкус на вашето ястие с агнешко.
Коментари