Gotvach.bg»Съвети»Коя част от свинското е най-крехка?

Коя част от свинското е най-крехка?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15183
Коя част от свинското е най-крехка?

Свинското е едно от най-широко консумираните меса по света и е универсално месо, което може да се готви по различни начини.

Докато различните части на прасето имат различни текстури и вкусове, най-крехката част от свинското месо идва от филе. В тази статия ще разгледаме защо свинското филе е толкова крехко и как можете да го приготвите до съвършенство.

Свинското филе

Свинското филе е мускулът, който минава по протежение на гърба на прасето, от рамото до бедрото. Тази секция е сравнително постна, с малко съединителна тъкан, което я прави идеална за методи на готвене, които изискват бързо готвене на висока температура, като печене на скара, печене и печене в тиган.

Свинското филе се състои от два основни мускула: филе и филе. Филето е най-крехката част от свинското месо, тъй като е мускул, който върши много малко работа и следователно има много малко съединителна тъкан. Той е дълъг, тънък и цилиндричен и се намира под гръбначния стълб на прасето.

Котлетът от филе, от друга страна, е месеста част, която включва част от гръбнака, както и част от филето. Въпреки че не е толкова крехко като филето, то все пак е много крехко парче месо, което може да се готви по различни начини.

Съвети за приготвяне на перфектно свинско филе

Тъй като свинското филе е "по-постно" месо, то може лесно да изсъхне, ако се препече. Въпреки това, ако се приготви правилно, може да бъде невероятно сочно и ароматно при правилно готвене. Ето няколко съвета за приготвяне на перфектното свинско филе.

Изберете правилния метод на готвене

Както споменахме по-рано, свинското филе се приготвя най-добре с методи на готвене на висока температура като печене на скара, печене и печене в тиган. Тези методи помагат за образуването на вкусна коричка от външната страна на месото, като същевременно запазват вътрешността крехка и сочна.

Използвайте термометър за месо

За да сте сигурни, че свинското филе е приготвено до правилната температура, използвайте термометър за месо, за да проверите вътрешната температура. Свинското месо трябва да достигне вътрешна температура от 63°C.

Оставете го да почине

След като свинското филе е сготвено, оставете го да почине няколко минути, преди да го нарежете. Това позволява на соковете да се преразпределят в цялото месо, което води до по-ароматен и сочен краен продукт.

В заключение, най-крехката част от свинското месо е филето, по-точно мускулът на филето. Това по-сухо парче месо е универсално и може да се готви по различни начини, но изисква малко внимание, за да не се препече. Като следвате съветите, описани по-горе, можете да приготвите вкусно и крехко свинско филе, което ще накара вкусовите ви рецептори да искат още.

Вижте още какво представляват свинските бузи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен