Gotvach.bg»Съвети»Защо киселото зеле се точи?

Защо киселото зеле се точи?

Защо киселото зеле се точи?

Киселото зеле да започне да се точи е често срещан проблем, с който много хора се сблъскват, когато правят кисело зеле. В следващите редове ще разгледаме причините, поради които киселото зеле може да се точи и какво да направите, за да го предотвратите.

Процесът, причина за това, е натрупване на газ по време на процеса на ферментация. Докато зелето ферментира, присъстващите в солената вода бактерии произвеждат газ въглероден диоксид, който се улавя в зелето. Ако не се позволи на газа да излезе, той може да създаде налягане вътре в киселото зеле, което да го накара да изглежда все едно се точи.

Друга причина, поради която киселото зеле може да се точи, че не е ферментирало достатъчно дълго. Киселото зеле трябва да се остави да ферментира поне няколко дни до няколко седмици, в зависимост от желаното ниво на киселост.

През това време въглеродният диоксид, произведен от бактериите, ще се освободи и киселото зеле ще стане по-меко и по-крехко. Ако киселото зеле не е ферментирало достатъчно дълго, газът може да не е имал време да излезе.

За да предотвратите процеса на точене на киселото зеле, можете да направите няколко неща. Първо, подредете го така, че да позволите на солената вода да проникне добре в него. На второ място, бъдете търпеливи и оставете киселото зеле да ферментира поне няколко седмици, преди да го консумирате.

Следвайки тези лесни стъпки, можете да се насладите на вкусно и питателно кисело зеле без нежелани реакции.

Вижте и някои вкусни идеи с кисело зеле:

- супи с кисело зеле;

- патица с кисело зеле;

- салати с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен