Хайверът е изключителен деликатес, който може да се консумира както самостоятелно, така и като добавка към едни от най-приятните и вкусни салати в света.
Салатите с хайвер са изискано мезе, което може да се поднася както на официални и формални събития, така и когато се събираме с приятели.
Един от най-традиционните начини за поднасяне на хайвер е върху различни по форма и големина филийки хляб, предварително препечени или сурови. Но не бива да се ограничавате и може да поднесете хайвер като приятно допълнение към зелена салата с риба тон.
Изключително ефектно и атрактивно изглежда салатата, приготвена от пастет от хайвер и грис. Хайверът и предварително свареният грис се разбъркват, по желание може да добавите ситно нарязан лук, чесън и кисели краставички.
Тази салата може да поднесете както самостоятелно, така и заедно с филийки препечен черен хляб.
Когато говорим за салати, подхождащи на хайвер, няма как да не споменем класическата руска салата с хайвер, салата от маринован хайвер с лук, салата с хайвер по руски и др.
Коментари