Много домакини се чудят обаче как точно се прибавя готварската сметана в супата. Отговорът е прост. Обикновено е препоръчително сметаната да се темперира, а не просто да се вади от хладилника и да се изсипва във врялата супа.
В повечето рецепти добавянето на сметаната става непосредствено в самия край на готвене на супата или преди поднасянето ѝ. И в двата случая е препоръчително сметаната да се сипва на тънка струйка и ястието да се разбърква внимателно.
Но готварската сметана не само придава плътност и завършеност на супите, тя дава възможност на готвача да прояви въображение и дори да декорира готовите супи с нея.
Добавянето на сметана в плътна супа от спанак или кремсупа от картофи, позволява с бялата течност да се изпишат красиви фигури, сърца или други декорации. Рецепти за супи със сметана може да откриете на нашия сайт.
Коментари