За да направите шоколадови цветя и листа за декорация на торта, първо, трябва да изрежете от ацетатна лента заготовки за венчелистчета и листа с желаната форма.
Ако нямате ацетатната лента, може да използвате найлонови папки от книжарницата, които лесно се огъват, или хартия за печене.
За направата на шоколадовите листа, също така може да използвате листа от роза или от други растения, стига да не са отровни и да не са мъхави, по-добре да са дебели и жилави. Трябва да ги измиете и добре да ги подсушите.
След това трябва да стопите шоколада на водна баня. Може да вземете всякакъв: тъмен, млечен или бял, също така можете да смесите различните цветове. Към белия шоколад може да добавите сладкарски бои.
С помощта на четка или шпатула, както ви е удобно, равномерно намажете с шоколада заготовките от ацетатната лента. Ако използвате листа от роза, нанесете шоколада по вътрешната страна на листата, където жилките са по-изпъкнали. Направете това с всичките венчелистчета и листа и ги оставете, за да се втвърдят за няколко часа.
Отстранете внимателно ацетатната лента (листата). Не отлепвайте заготовките предварително. Намажете мястото с разтопения шоколад, където ще поставите цветето и започнете да сглобявате.
Прикрепете шоколадовите венчелистчета и листа, потапяйки ги в разтопения шоколад, и ги оставете да се втвърдят.
Вижте още:
Коментари