Gotvach.bg»Съвети»Как се сушат бели череши

Как се сушат бели череши

Венета НиколоваВенета Николова
Помощник Готвач
109
Как се сушат бели череши

За сушене на бели череши можете да следвате следните стъпки:

Изберете зрели бели череши, които са свежи и без повреди. Измийте ги добре под течаща вода, за да премахнете замърсяванията и външните частици.-

Разпределете черешите в равномерен слой върху сушилня за плодове и зеленчуци или върху решетка, поставена върху плитка.

Поставете сушилнята в добре вентилирано помещение или използвайте специален сушилник за плодове и зеленчуци. Може да настроите температурата на сушилката на около 60-70 °C.

Оставете черешите да се сушат в продължение на 24 до 48 часа, като ги обръщате на всеки няколко часа. Времето за сушене може да варира в зависимост от размера и влажността на черешите.

Проверете черешите редовно, за да се уверите, че се сушат равномерно. Те трябва да изглеждат сухи, плътни и леко лепкави на допир, но не гъвкави.

Съхранявайте сушените бели череши във въздушни, плътно затворени контейнери или в пликчета за съхранение на храна на стайна температура или в хладилник. Проверявайте ги периодично и изхвърляйте всякакви черни, меки или прегнили части.

Сушените бели череши могат да се консумират направо или да бъдат използвани в различни рецепти за десерти с череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати